Konkurent Partizana i Zvezde ostaje bez jednog od najboljih igrača u borbi za Top 8!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Valensija bez izuzetno bitnog igrača na najmanje sedam utakmica

Foto: Vicente Vidal Fernandez/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Košarkaš Valensije Kanađanin Kajl Aleksander odsustvovaće sa terena najmanje mesec dana zbog povrede kolena, prenose španski mediji.

Aleksander se povredio na meču 25. kola Evrolige protiv Olimpijakosa (85:92). Kanadski košarkaš je u Valensiju stigao prošle godine iz Fuenlabrade.

Aleksander (26) je ove sezone u Evroligi prosečno postizao 5,4 poena po utakmici, a posebno je bio efikasan u poslednjih nekoliko mečeva, kada je Panatinaikosu i Barseloni ubacio 16 poena i bio je među najboljim igračima španskog tima.

Španski mediji navode da će košarkaš Valensije propusti mečeve u Evroligi protiv Baskonije, Armanija, Reala, Fenerbahčea, Monaka, Crvene zvezde i Žalgirisa.

Valensija je trenutno na devetom mestu na tabeli Evrolige sa 13 poena i 12 poraza, koliko ima i Partizan, dok Zvezda ima dve pobede manje.

Nema sumnje da će ova povreda uticati na rezultate Valensije, a samim tim bi to moglo da pomogne večitima u finišu borbe za Top 8, naročito što Zvezda ima i direktan duel sa španskim timom do kraja regularnog dela sezone.

(Telegraf.rs)