Suze, bleda lica i pognute glave: Pogledajte šok Kampaca i Argentinaca nakon što su ostali bez Mundobasketa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Košarkaš Crvene zvezde, kao i njegovi saigrači nisu mogli da veruju šta ih je snašlo noćas protiv Dominikanske Republike

Foto: VICENTE ROBLES / AFP / Profimedia

Košarkaški svet je u čudu. Osvajač srebrne medalje sa prethodnog Mundobasketa 2019. godine u Kini, reprezentacija Argentine šokantno je ostala bez mesta na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u košarci posle poraza od Dominikanske Republike prethodne noći - 75:79.

To znači da će Gaučosi prvi put od 1982. godine, odnosno posle više od tri decenije, propustiti najveću planetarnu smotru kada je reč o sportu pod obručima. Naravno, sve ovo im je jako teško palo.

U dresu Argentine noćas bio je i košarkaš Crvene zvezde, Fakundo Kampaco, koji je bio kapiten tima. Iako je odigrao odlično, napravio nekoliko vrhunskih poteza, na kraju je samo mogao da se uhvati za glavu i - da zaplače.

Bilo je vidno koliko je Kampacu teško pao poraz, kao uostalom i ostalim Argentincima. Svi su bledo gledali, pognutih glava, dok su na drugoj strani košarkaši Dominikanske Republike slavili epskih podvig.

Pored Kampaca su noćas igrali košarkaši poput Gabrijela Deka, Nikolasa Brusina, Nika Laprovitole, Leandra Bolmara, Patrisija Garina... Nije pomoglo ni to, pa ni činjenica da su u jednom momentu vodili sa 17 poena razlike. Veče se završilo u suzama.

A na Argentini je sada dugo čekanje na sledeću šansu za odlazak na Mundobasket. Čitave četiri godine.

Video: Kampaco opčinjen Delijama i podsetio se polufinala s Partizanom: Dao sam sebe, bilo je emotivno

(Telegraf.rs)