Maestralni Bogdanović odigrao jedan od najboljih mečeva sezone: Bogi "sipao" u pobedi Atlante za infarkt!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fantastičan meč srpskog reprezentativca protiv Bruklina

Foto: Tanjug / AP

Veliku pobedu ostvarila je večeras Atlanta protiv Bruklina, a ono što je još važnije u njoj je blistao naš sjajni Bogdan Bogdanović! Srpski reprezentativac odigrao je jedan od najboljih mečeva sezone pred domaćim navijačima, sipao je iz gotovo svih pozicija i na kraju je bio jedan od ključnih za trijumf - 129:127.

Meč je završen košem Treja Janga za pobedu bukvalno uz zvuk sirene i to nakon što je prethodno Džonson dao trojku za poravnanje na sedam sekundi pred kraj.

Srpski košarkaš odigrao je zaista fenomenalan meč večeras. Već tokom prvog poluvremena dalo se nagovestiti da će ovo biti njegovo veče, pošto ga je završio sa 14 poena, a svoj učinak ukrasio je u nastavku. Na kraju je završio sa 22 poena uz šest skokova i tri asistencije. Iz igre je šutirao 7/11, pri čemu je za tri imao 5/8.

Pored njega, sasvim očekivano, Trej Jang je dominirao, pošto je meč završio sa čak 34 poena uz osam asistencija, tri uhvaćene lopte i još dve ukradene. Odmah iza njega bio je Dedžonte Marej koji je dodao 28 poena, a uz to i tri skoka i četiri asistencije. U Bruklinu je takođe bilo dosta igrača koji su prebacili kotu od 20 poena. Džonson je imao 27 poena, Bridžis je dodao 24, Tomas 22, a Dinvidi je stao na 20 poena.

Tokom najvećeg dela ovog susreta Atlanta je imala prednost na svojoj strani. Ona je u drugom kvartalu išla i do granice od +18, ali je baš pred sam njen kraj usledio pad u igri Hoksa koji su iskoristili igrači Bruklina i prišli na samo sedam razlike.

Stvari su se okrenule u trećoj četvrtini kada je Bruklin čak i poveo sa pet razlike, da bi tada stvar u svoje ruke preuzeo neverovatni Trej Jang. Onda je on krenuo da "sipa" iz svih mogućih pozicija i da kao general predvodi Atlantu ka novom vođstvu.

Iako je ono išlo do +8 u nekoliko trenutaka poslednje četvrtine, serijom pogodaka za tri poena na oko četiri minuta pred kraj, Bruklin se sada vratio u igru, toliko da je prišao na posed zaostatka na dva minuta pred kraj i to je garantovalo dramu. I do nje smo i došli, pošto je trojku za izjednačenje postigao Džonson na sedam sekundi do kraja meča. Međutim, nismo otišli u produžetak zbog pomenutog koša Janga.

Ovo je bila 31. pobeda Atlante u sezoni, kojom oni nastavljaju borbu za direktno mesto u plej-ofu. Sa druge strane, Netsi ostaju na skoru 34-26.

Video: Magičan koš našeg Bogdanovića iz mrtvog ugla

(Telegraf.rs)