Lude transformacije Vildoze i Kampaca: Od "debeljka" i ćosavog do velikih košarkaških majstora

Vreme čitanja: oko 2 min.

Duo Gaučosa iz Crvene zvezde potpuno je neprepoznatljiv u odnosu na period od pre samo nekoliko godina

Foto: FIBA (fiba.basketball) / Marko Jovanović

Veliki su košarkaški znalci Luka Vildoza i Fakundo Kampaco. Nije ni čudo što su za tako kratko vreme uspeli da se "podvuku" pod kožu svih navijača Crvene zvezde sa kojom su pre samo nedelju dana osvojili i prvi trofej u Kupu Radivoja Koraća u Nišu.

I dok se i sama Evropa ove sezone već upoznala sa tim šta magični Luka može, na debi Kampaca se još čeka zbog dobro poznate situacije. Ali i ti dani se polako odbrojavaju, pa svi sa nestrpljenjem gledaju ka Minhenu gde će sledećeg četvrtka Faku prvi put obući crveno-beli dres u Evroligi.

Ipak, srpskoj košarkaškoj javnosti ova sezona nije prva u kojoj se susreću sa čudesnim duom Gaučosa iz Zvezde. I dalje nas jako boli onaj poraz iz Kine sa Svetskog prvenstva 2019. godine kada nas je Argentina savladala u četvrtfinalu, iako smo do tog momenta bili apsolutno besprekorni.

Deo tog tima bili su i Vildoza i Kampaco, koji su se kao i godinama unazad odazivali pozivu selektora da se priključe nacionalnim "zadacima". Tu su nastale i brojne interesantne fotografije, na kojima se tek može videti kroz kakve lude transformacije su prošli i jedan i drugi pre nego što su obukli dres Crvene zvezde.

Možda i najveću je prošao Luka Vildoza, kojeg teško da biste prepoznali da ste ga sreli na ulici 2015. godine. Bez brade, potpuno ćosav, sa kratkom frizurom, skoro da uopšte ne liči na igrača kakav je danas. Uz to, primetno je da je tek nakon NBA lige dobio i na mišićnoj masi kakvu ima danas.

Sa druge strane tu je Fakundo Kampaco, koji nije imao ni približno sličnu liniju kao što je to slučaj danas. Ličio je, uslovno rečeno, na malog "debeljka", a i sam je imao bradu koja daleko drugačija od današnje.

Najbolje se to vidi na njihovoj zajedničkoj fotografiji sa Panameričkog prvenstva održanog u Torontu 2015. godine. A kako se sve postepeno menjalo, tako su i Vildoza i Kampaco dobijali lični opis kakav im danas odgovara i postajali pravi košarkaški majstori.

Prošli su mnogo toga zajedno, a najnovija epizoda u Crvenoj zvezdi još više će ojačati njihovo dugogodišnje prijateljstvo.

Video: Ludi su, obožavam ih: Vildoza o čuvenoj zastavi Argentine i skandiranju

(Telegraf.rs)