Milutinov posle kraha u Grčkoj: "Prestali smo da igramo odbranu, dali smo im samopouzdanje"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Centar srpskog tima locirao razloge poraza u Atini

Foto: youtube/FIBA

Košarkaši Srbije igrali su od sjaja do očaja u Atini i poraženi su od Grčke u pretposlednjem kolu kvalifikacija za plasman na Mundobasket - u produžetku.

Kalkualcija je jasna pred poslednje kolo: pobeda nad Velikom Britanijom nas vodi na Mundobasket 2023. godien u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Centar srpskog tima Nikola Milutinov bio je najbolji u našem timu sa 24 poena međutim ni njegova dominantna partija nam nije pomogla da se na kraju radujemo i odemo na Svetsko prvenstvo.

Košarkaš CSKA je na konferenciji za medije naglasio da je Srbija prestala da igra odbranu u drugom poluvremenu i da je to, pored nekih drugih propusta, bio glavni razlog neuspeha.

- Težak poraz za nas, odigrali smo dva potpuno drugačija poluvremena. U prvom smo odigrali odbranu, bili smo agresivni defanzivno, kontrolisali smo utakmicu, a u drugom smo prestali da igramo odbranu  i dozvolili im lake poene, ofanzivne skokove. Dobili su na samopouzdanju... Vratili su se u igru - razočaravajuće je konstatovao Milutinov pa dodao:

- Kada im date tako samopuzdanje lako je onda bilo za njih jer su igrali pred svojim navijačima i tada je već bilo teško za nas da pariramo - zaključio je Milutinov.

(Telegraf.rs)