Ništa nije izgubljeno za košarkaše Srbije, imamo još tri šanse za Mundobasket: Britanci su ključ!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još večeras se to može ostvariti

Foto: fiba.basketball

Neprijatno, neočekivano, košarkaška reprezentacija Srbije proažena je od Grčke u dramtičnoj utakmici rezultatom 97:92 i tako zakomplikovala sebi put do Mundobasketa od kog je i dalje deli samo jedna pobeda.

Nju će Pešićev tim imati priliku da ostvari već u ponedeljak u poslednjoj rundi kvalifikacija protiv prežaljene Velike Britanije i tako stavi tačku na ovaj kvalifikacioni ciklus.

Ništa drugo osim pobede našeg tima, koji će u tom meču biti dodatno pojačan, se i ne očekuje u tom duelu. 

Ali Srbija će i pre tog meča moći matematički da obezbedi plasman na Svetsko prvenstvo koje se 2023. godine održava u suorganizaciji Japana, Filiina i Indonezije.  

Već u petak uveče, u okviru grupe u kojoj je i Srbija sastaju se Belgija i Velika Britanija i u slučaju pobede Britanaca Orlovi će se još već večeras kvalifikovati na završnu svetsku smotru.

Ukoliko Velika Britanija pobedi i Belgijance, ali i našu selekciju u ponedeljak i tada ćee ostati još jedna šansa za srećan epilog: čekaćemo ishod meča Turska - Belgija i pobedu otpisanih Turaka koja bi nam bila spas u poslednji čas ukoliko sve dotad krene naopako po naše košarkaše.

(Telegraf.rs)