Jokić o Zvezdi, Partizanu i derbiju u Srbiji: "Tužno je..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski centar je otrkio i da ove sezone prati Evroligu zbog srpskih klubova

Foto: Tanjug/AP

Srpski centar Nikola Jokić nije neko ko previše govori za medije, a pred predstojeći Ol star, koji se u noći između nedelje i ponedeljka igra u Solt Lejk Sitiju, bio je raspoložen i skoro pola sata odgovarao na brojna pitanja.

Tako, pored priče o porodici, konjima i stavrima koje ga čine srećnim, Nikola je sa posebnom emocijom govorio i o reprezentaciji Srbije i mogućnosti da zaigra na Svetskom prvenstvu. Takođe, osvrnuo se i na derbi Zvezde i Partizana na kojem često ima incidenata.

- To je naša kultura dugo. tako je kako je. Tužno je jer se prekidaju utakmice. Moramo da  sve gradimo od temelja. Tako ćemo uspeti da dostignemo veći nivo. Ali trenutno ima toliko toga da se uradi, tako da je veoma, veoma teško".

- Evropska košarka ide u pravom pravcu. Ove godine pratim Evroligu više nego obično, zato što Crvena zvezda i Partizan igraju. Imam mnogo prijatelja koji igraju Evroligu. Mislim da ima mnogo igrača koji mogu da igraju u NBA na visokom nivou.

Da podsetimo, Jokić će igrati u timu Zapadne konferencije NBA lige čiji će kapiten biti Lebron Džejms. Ol-star meč na programu je u noći između nedelje i ponedeljka od 01.30.

Video: Magičan poen Nikole Jokića protiv dvojice odličnih defanzivaca NBA lige

(Telegraf.rs)