Vildoza o čuvenoj zastavi Argentine i skandiranju: "Ludi su, obožavam ih! Daleko smo od kuće, ta ljubav znači"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvezdin Gaučos veoma je srećan što je osvojio trofej u NIšu

Košarkaški Crvene zvezde osvojili su treći uzastopni trofej u Kupu Radivoja Koraća, pošto su u prepunom niškom "Čairu" savladali Megu vrlo ubedljivo - 96:79.

Jedan od najvažnijih šrafova tima Crvene zvezde bio je i Luka Vildoza. Sjajni Argentinac dao je svoje sve ne bi li doneo trofej klubu za koji blista ove sezone.

- Sjajno sam, umoran sam, jer smo imali jednu jako tešku utakmicu sinoć. Znali smo kako sve da kontrolišemo danas, drago mi je što su svi bili uključeni. Srećan sam što smo doneli Kup Zvezdi.

Ističe da je ipak dosta teže nadmetati se u Kupu Španije. Tamo sve ekipe igraju u nekom od evropskih takmičenja, dok kao što je poznato, u Srbiji već godinama ekipe iz KLS i nižih liga nisu ni približno konkurentne.

- Drugačije je definitivno u Kupu Španije. Tamo ima osam timova koji igraju u evropskim takmičenjima, mnogo je teže. Večeras je svakako bilo dosta emotivno, ali uspeli smo i srećan sam zbog tima.

Sledi Alba, jako važan meč u Evroligi...

- Da, pobedili smo prošlu utakmicu. Nadam se da možemo da pobedimo kod kuće i da ćemo biti.

Foto: Marko Jovanović

Opet je bilo skandiranja "Argentina, Argentina", a tu je bila i čuvena zastava zemlje Gaučosa.

- Oni su ludi, obožavam ih. Mnogo smo daleko od kuće, a oni nam pokazuju veliku ljubav. Večeras je bilo zaista posebno, srećan sam što sam podelio radost.

Kako je protekla proslava u svlačionici? Čule su se i neke domaće pesme, pa da li je Luka i zađuskao?

- Ne znam kako to funkcioniše, iskreno. Samo sam pratio kako momci đuskaju, pa sam i ja sa njima. Pa da, pevamo obično ponešto, ali ovde je drugačije, zaista je lepo kada pobedite, kada to podelite sa saigračima.

Video: Nedović osvojio prvi trofej sa Zvezdom u karijeri: Baš sam želeo da ga osvojim

(Telegraf.rs)