Trener Spartaka ljut zbog organizacije posle Partizana: "Nisam mogao ni sebe da čujem na tajmautu!"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Strateg Subotičana kaže da sve može da bude drugačije isplanirano

Foto: MN Press

Košarkaši Spartaka iz Subotice pružili su dobar otpor Partizanu u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, ali to nije bilo dovoljno za bilo šta drugo osim za častan poraz ekipe koja nastupa u KLS i koja je osvajač drugostepenog Kupa Srbije - 91:69.

Trener tima sa samog severa Srbije, Željko Lukajić se, ipak, na samom početku konferencije za medije nije osvrnuo na meč sa Partizanom, koliko na organizaciju, za koju smatra da mora da bude bolja.

- Ja ću prvo da zamolim organizatore da pomognu nama trenerima, nisam sebe čuo na tajmautima. Ja shvatam da treba to da bude šou, ali treba da se smanji ton muzike, da se pomere zvučnici. Stvarno je jako teško sve inicirati i govoriti na ovakvu buku - nije bio najsrećniji Lukajić.

Potom je komentarisao i meč sa Partizanom, uz želju da njegov tim dostigne veći nivo i da podigne Suboticu na košarkaškoj mapi. Istu želju ima i za druga mesta u Srbiji.

- Što se tiče utakmice, znalo se ko je favorit i kakav je raspored snaga, na izvlačenju sam rekao kolegama da je ovo sjajno iskustvo, da je ovo čas kada mi možemo da vidimo kako mi možemo da izgledamo, da težimo da dostignemo taj neki veći nivo. Partizan je jak individualno, ovi rezultati što postižu nisu slučajni, tu je Željko Obradović na klupi. Ovo je utakmica koja je nagrada za nešto što je Spartaku, koji ima dobru istoriju, koji je izbacio mnogo velikih igrača, da je dobra stvar, što se Subotica vraća na mapu, da se što više gradova tako vrati, jer će to doneti širu bazu igrača. Imali smo dosta faza kojima sam zadovoljan, dobrih situacija koje smo rešavali u napadu, ali u nekim stvarima možete da igrate koliko vam dozvoli Partizan. Mislim da je predstava bila takva da je moglo da se uživa. Partizanu čestitam na ovome i želim im uspeh, i u prvenstvu i Kupu, i da dođu do Fajnal fora.

Komentarisao je i napredak Košarkaške lige Srbije.

- U poslednje vreme, zadnje dve-tri godine je to bilo jako loše. Razgovarao sam u jednoj emisiji, mi moramo da razmišljamo, potencijali nam odlaze u strane zemlje, a bolje je da ostanu ovde, u Srbiji gde bi mogli više da se razviju nego recimo u Mađarskoj gde se daje više novca. Ja sam došao na pola sezone, ovde se igra dosta otvoreno, za ovaj kvalitet KLS su dobro probrani stranci, vratilo se dosta iskusnih igrača. Pola lige se bori za ABA 2, pola za opstanak. To da je interesantnost i želju da publika dođe.

Kratko je susret prokomentarisao i kapiten Spartaka, Predrag Prlja, koji je istakao da je ovo lepo iskustvo za sve košarkaše Spartaka.

- Mislim da je ovo bila lepa utakmica zans io generalno. Partizan je pokazao da je bolji. Imali smo kao ekipa i dobre i loše stvari, analizraćemo ih, poželeo bih sreće Partizanu u borbi za titulu. Sigurno je da fizička dominacija i njihov atleticizam koji je na većem nivou od našeg. Manje smirenosti smo imali, većina su mladi, prvi put su na Kupu, lepo isksustvo za nas, da vidimo kako izgleda evropska košarka.

Video: Grobari pevali Aleksi Avramoviću i vređali Zvezdu posle pobede u Čairu

(Telegraf.rs)