Čović podigao papire: "Ovo nisu "Excel tabele", već poreski izvodi, bez države ne bi funkcionisali"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Prvi čovek crveno-belih ponovo pred novinarima

Predsednik KK Crvena zvezda, Nebojša Čović, obratio se novinarima na vanrednoj konferenciji za novinare, na kojoj je obelodanio da će Zvezda ići u Niš na Kup.

- Jednoglasno je doneta odluka da Zvezda igra u Nišu, pojavićemo se dan ranije, ali neverovatno je da nas niko ništa ne pita, već samo odredi gde igramo, nemamo ništa protiv Niša, jer se širi košarka u Srbiji, smatramo da su takvi nastupi i istupanja iz lige i bežanje. Svake godine je isto, bezbednosno Niš, moram nažalost da konstatujem, nije moguće obezbediti visok nivo sigurnosti, umalo je prošle godine čovek ostao bez oka. Uvek imamo problem sa kartama u Nišu, organizator mora da misli na to, da obezbedi i za jedne i za druge bar po 1.000 karata, mi imamo po 250 karata, pa čekamo tamo, skupe se navijači, onda se stvaraju tenzije između navijača i policije, da li će ući, da li neće, nama presedne i to će biti i ove godine. Mi teško da ćemo početi ako naši navijači ne uđu. Organizator je odgovorio da nema više nego 250 karata. nema razloga da se te karte prodaju otvoreno, jer sam ubeđen da bi klubovi platili.

Video: Čović: Igraćemo na Kupu, iako nas niko ništa ne pita

Takođe, nije propustio priliku i da isproziva Partizan zbog neplaćenog duga za porez, o čemu je pričao i Ostoja Mijailović, obelodavnivši da crno-beli za porez duguju 6,9 miliona evra.

- Država mnogo pomaže klubovima, ali po pitanju poreza moramo svi da budemo uravnoteženi, naš dug za porez se odnosi na PDV, i nijedan drugi porez. Nama bi osam miliona evra poreskog duga, nemate bolji kredit. Naš dug se odnosi na 2021. godinu, pa onda delimično nismo plaćali u kontinuitetu, ali moram da kažem koliko smo dali za porez, od 1. jula - izdvojila za poreze 7,737.000 evra. U 2022. godini platili smo 103 miliona dinara. Ove godine 13 miliona evra. To su "eksel tabele", pa neka naprave i drugi eksel tabele.

Video: Čović: Naš dug za porez se odnosi na PDV, nijedan drugi porez

- Što se tiče napada šta mi falsifikujemo, ovde je sudska presuda za njhove laži, to su laži usmerene na UPPR, moju porodicu. Imaćete uvid, ovo je grafoskopsko veštačenje za pečat u JSD Partzan, to nije naš problem, ali kada vas napadaju, morate da pokažete sve.

- Ovde porez zastareva za pet i 10 godina, kada pričaju za to, neka dokumentuju jednu uplatnicu za porez. Osmog juna 2017. godine je bila njihova poslednja uplata i to 1.900.000 dinara.

Video: Čović o napadima Mijailovića i optužbi za falsifikovanje: Ovo nisu eksel tabele, nego poreski izvodi

Čović je upitan i da li će Zvezda pustiti reprezentatice Srbije za FIBA "prozore" protiv Grčke i Velike Britanije.

- Oko spiska igrača koji idu na Kup, to će reći trener, a oko spiska reprezentativaca videćemo kada se završi Kup, ali imajte u vidu da igramo sa Albom kada igramo i sa Grčkom. Ispoštovaćemo odluke trenera i stručnog štaba. Naša odluka će biti zajednička, imali smo dugačak sastanak sa selektorom Pešićem i sa dirktorom Tarlaćem. Nama je potrebna jedna pobeda, igramo sa Grčkom u Grčkoj, i sa Britancima 27. u Beogradu. To realno može da se ostvari, ali kada se završi Kup pričaćemo.

Video: Čović odgovorio da li će igrači Zvezde igrati za reprezentaciju

Potvrdio je da će Kampaco igrati za Argentinu, ali ne i Vildoza, kao i da će Ivanović igrati za Crnu Goru tokom ovih FIBA prozora.

- Kampaco ide da igra sa Argentinom, Vildoza ostaje. Ivanović ide da igra sa Crnom Gorom 26. februara. Toliko sa naše strane oko toga.

Podsetimo, Kup Radivoja Koraća počinje u sredu od 18.00, a otvaraju ga Partizan i Spartak iz Subotice, dok od 21.00 igraju Mega i Vojvodina. Dan kasnije, od 18.00 igraju Crvena zvezda i Borac, a od 21. FMP i Metalac.

Polufinala su u petak, a finale je zakazano za subotu.

Video: Čović: Kampaco će igrati za Argentinu, Vildoza ostaje u Beogradu

(Telegraf.rs)