Gregor Glas blista od odlaska iz Partizana, proglašen je za najkorisnijeg igrača kola ABA lige

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fenomenalno igra Slovenac

Foto: MN Press

Košarkaš Cedevita Olimpije na pozajmici u Mornaru Gregor Glas izabran je za najkorisnijeg igrača 19. kola ABA lige, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu regionalnog takmičenja.

Mornar je na svom terenu pobedio MZT 93:84 u meču 13. kola regionalne ABA lige, a Glas je na ovoj utakmici za nešto manje od 30 minuta postigao 26 poena i imao sedam skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Imao je indeks korisnosti 31.

Košarkaš Borca Đorđe Gagić imao je indeks korisnosti 33, ali je Glas izabran za MVP 19. kola, pošto je čačanski klub poražen od Partizana sa 114:84.

Slovenački košarkaš je nedavno napustio tabor Partizana i potpisao ugovor sa Cedevita Olimpijom koja ga je pozajmila Baranima. Ljubljančani su procenili da će za Glasa biti najbolje da polusezonu odradi u drugom klubu i na leto priključi ekipi Jurice Golemca.

Bila je to dobra odluka.

Glas je brzo po odlasku iz Partizana i gostovao crno-belima sa Mornarom kada je takođe bio najbolji u ekipi Mihajla Pavićevića sa 20 poena.

Još nekoliko odličnih partija zaređao je Slovenac u dresu Barana, definitivno se uželeo igre i nema sumnje da je Cedevita Olimpija napravila dobar potez kada ga je potpisala.

Glas je učinkom u poslednjoj utakmici po ineksu korisnosti nadmašio i lidera Zvezde Nemanju Nedovića koji je sa 29 poena upisao lični rekord sezone.

(Telegraf.rs/Tanjug)