Dominacija španske košarke uvek i svuda: Tenerife novi svetski prvak pod okriljem FIBA

Vreme čitanja: oko 1 min.

Španski tim je u polufinalu i finalu zbirno akumulirao razliku od 91 poena

Foto: Twitter/FIBA

Nije bilo ni trunke dileme u finalu FIBA Svetskog prvenstva za klubove - ekipa Tenerifa odbanila je titulu osvojenu protekle sezone.

U borbi za trofej tim sa Kanarskih ostrva potukao je brazilski Sao Paulo rezultatom 89:68 i tako po treći put u svom trećem finalu podigao trofej namanjen najboljem klubu na svetu pod okriljem Svetske košarkaške federacije.

Da zadovoljstvo bude veće, španski sastav je ovu treću titulu osvojio u svom gradu, u svojoj hali, koja je bila domaćin završnog turnira. Podsećamo, pored Tenerifa, koji su osvajač FIBA Lige šampiona, i prvaka Južne Amerike Sao Paula, na turniru su učestvovali prvaci Afrike Monastir i šampion NBA G-Lige Rio Grande Vajpers.

Španski tim je u polufinalu savladao Marokance sa okruglo 70 poena razlike, a bio je ubedljiv i u finalu sa Brazilcima.

Za najboljeg igrača utakmice proglašen je Italijan iz redova pobednika Bruno Fitipaldi koji je u meču za trofej upisao 15 poena i 6 asistencija.

Isti broj poena ubacio je Sasu Salin, Aron Dornekamp je dao 13, a iskusni Gruzin Girgi šermandini 12 poena. Vremešni Marselinjo Uertas i u 40. godini je potvrdio klasu sa 9 poena i 5 asistencija. 

U poraženom sastavu daleko najbolji bio je Enrike Koeljo.

Video: Sad je cela hala vikala: Aleksaaa! Ali zato što je pogodio trojku uz zvuk sirene sa skoro pola

(Telegraf.rs)

Teme