Partizan u problemu pred Kup u Nišu: Koga će Obradović na kraju "otpisati" od stranaca?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prema pravilima takmičenja, samo četiri igrača koja nemaju srpski pasoš mogu da igraju u Nišu

Foto: Nikola Tomić

U sredu počinje Kup Radivoja Koraća, što će reći da se polako bliži termin do kojeg ekipe mogu prijaviti svoje timove za nastup u Nišu. Kao i svake prethodne godine, samo četiri igrača koja nemaju srpski pasoš moći će da zaigraju u svakoj ekipi, pa će večiti rivali moraju da se stave u nezgodnu situaciju da biraju.

Delikatnija situacija je pred Željkom Obradovićem, koji imaju šest igrača koji ne poseduju pasoš Republike Srbije, što će reći da će morati da otpiše dva igrača iz grupe koju čine - Džejms Naneli, Jam Madar, Joanis Papapetru, Dante Eksum, Zek Ledej i Matijas Lesor.

Kao što je već dobro poznato, Kevin Panter ima srpski pasoš u svom posedu, pa stoga ne mora da brine oko toga da li putuje u Niš.

Ako gledamo nastupe u poslednje vreme, a i kroz čitavu sezonu, deluje da su sigurni putnici za Niš iz ove grupe Dante Eksum i Matijas Lesor. Prvi je nezamenljiv na bekovskim pozicijama, dok je Francuz glavni šraf Partizanove igre u reketu.

Sa druge strane, ako isto sudimo po minutaži u poslednje vreme, Jam Madar bi vrlo lako mogao prvi da otpadne sa ovog spiska. Izraelac je dobijao tek sporednu minutažu u Evroligi, tako da, ako Željko Obradović ne bude slučajno iznenadio odlukom, Izraelac će sa tribina navijati za svoje ostale saigrače.

Ostaje trojka - Džejms Naneli, Joanis Papapetru, Zek Ledej. Svaki od ovih igrača ima svoje adute zbog kojih bi mogao da pođe u Niš, a jedan će morati da otpadne. Prvopomenuti, bivši igrač Fenerbahčea, u evidentnom je usponu forme, Grk je važan naročito u defanzivnim zadacima, a Zek posebno zna kako je igrati u večitom derbiju sa Zvezdom, a uz to je često vrlo siguran kada je u pitanju šut sa distance.

Sa druge strane, večiti rival, Crvena zvezda treba da otpiše samo jednog igrača, pošto ima ukupno pet stranaca. Sasvim je sigurno da u Niš putuju Fakundo Kampaco i Luka Vildoza, a Duško Ivanović treba da otpiše nekoga između Džona Holanda, Nikole Ivanovića, Bena Bentila i Hasana Martina.

Svakako uvek nezgodne odluke dolaze po trenere večitih pred Kup Radivoja Koraća u Nišu...

Video: Obradović uoči gostovanja Bajernu: Sad prave akciju za Hantera da šutira trojke, iako je centar

(Telegraf.rs)