Šok za Radonjića, Zvezdu i Partizan: Valensija pobedila PAO trojkom uz zvuk sirene za totalnu dramu u Evroligi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Utakmica koja nije bila za one sa slabijim srcem

Foto: MN Press

Šok za večite rivale, šok za Dejana Radonjića! Panatinaikos je držao u rukama veliki poklon za Zvezdu i Partizan u borbi za Top 8 fazu Evrolige, a on je na kraju pao na pod i razbio se u poslednjoj sekundi. Zeleni su izgubili zahvaljujući trojci Valensije u poslednjoj sekundi - 91:92.

Bilo je veoma, veoma dramatično tokom čitavog toka susreta u "OAKA Areni" u Atini. Više su u prednosti bili domaći igrači, ali se Valensija nije dala, jer je jednostavno znala da im ta pobeda života znači u borbi za Top 8 fazu Evrolige. I na kraju je, kao što rekosmo, pobedila uz zvuk sirene.

Koliko je susret bio od velike važnosti govori i činjenica da je regularan tok trajao čitavih dva sata i 18 minuta, što je u rangu sa onim koliko smo inače navikli da potraje i večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana.

U poslednja dva minuta ušlo se sa minimalnom prednošću Panatinaikosa, a onda se igralo koš za koš. Ruku na srce, Zeleni su svoje poene uglavnom pronalazili sa linije penala, pošto su odlučili da je pametnije da idu na prodore i da na taj način koriste mane odbrane Valensije.

Foto: MN Press

Delovalo je da će Paris Li biti apsolutni junak ove utakmice. Postigao je najviše poena ikada u karijeri koji su na kraju preneli prednost na stranu Panatinaikosa u penal završnici. Da je Met Tomas bio malo mirnije ruke, moglo je sve da bude i lakše po Grke, a umesto toga je usledio šok.

Valensija se odlučila da ne ide na produžetak, nego na pobedu, pošto je imala dva poena zaostatka pred poslednji napad na meču. Loptu je u ruke uzeo Kris Džons, šutirao posle finte za tri poena i pogodio kao kap za potpuni muk u "OAKA Areni".

Upravo je Kris Džons večeras bio najbolji pojedinac u Valensiji sa 24 poena uz četiri skoka i pet asistencija. Pratili su ga Kajl Aleksander sa 16 poena i Viktor Klaver koji je dodao 13 poena. Sa druge strane, Paris Li je ubacio 25 poena, dok je Arturas Gudaitis stao na 23 uz 10 skokova.

Slepim miševima ova pobeda jako mnogo znači. Sada su na skoru od 13-11 kao Partizan, Baskonija i Žalgiris. Crno-beli su u tom krugu i dalje najbolji i stoje na šestom mestu na tabeli, ali Crvena zvezda se hvata za glavu, pošto ponovo zaostaje dve pobede za osmim mestom.

Sve u svemu, nastavlja da kuva u borbi za Top 8 fazu Evrolige. Iza ove četvorke su još u igri i Makabi sa 12-12 i Anadolu Efes koji ima 11-12 i odloženi meč sa Realom u Madridu, kao i Virtus i crveno-beli.

EVROLIGA - 24. KOLO

Sreda

Alba Berlin - Olimpijakos 60:93

Četvrtak

Anadolu Efes - Real Madrid (odloženo)

Makabi Tel Aviv - Crvena zvezda 86:89

Bajern Minhen - Partizan 71:82

Virtus Bolonja - Barselona 75:92

Petak

Fenerbahče - Olimpija Milano (odloženo)

Monako - Asvel Lion-Vilerban 87:75

Žalgiris Kaunas - Baskonija 79:75

Panatinaikos - Valensija 91:92

Standings provided by Sofascore
Video: Radonjić oduševljen dočekom Delija u Pioniru: Ova atmosfera je fenomenalna

(Telegraf.rs)