Zašto se u Makabiju "hvataju za glavu" svaki put kada vide da igraju protiv Zvezde?

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ponos Izraela" baš i ne može da se ponosi partijama protiv crveno-belih

Foto: MN Press/VM

"Da je Makabi lako dobiti kod kuće, izraelski tim onda ne bi imao samo jedan poraz do gostovanja Crvene zvezde." Upravo ovako, doduše ugrubo, komentator "Sport Kluba" je opisao paklenu borbu crveno-belih u Tel Avivu i trijumf posle drame - iako je u jednom trenutku bilo i +16 za Beograđane!

I, stvarno! Makabi poslednje dve sezone pruža sjajne partije na domaćem terenu kada je u pitanju Evroliga, gde su zabeležili samo četiri poraza do sada. Kažemo, zvanično, jer onaj kiks protiv Uniksa prošle sezone je obrisan zbog dobro poznate situacije sa ruskim klubovima.

A kada na suprotnoj strani terena vide Zvezdu, Izraelci se verovatno "hvataju za glavu" s obzirom na to da su dva od ta četiri doživeli upravo od crveno-belih.

Pored Zvezde, koja je u četvrtka veče slavila sa 89:86, uz sjajnu partiju Nemanje Nedovića koji je ubacio šest trojki, "ponos Izraela" je ove sezone izgubio od Barselone sa 86:79. Takođe, prošle sezone bolji od njih u Tel Avivu je bio Efes (92:78) i ponovo Zvezda (75:63).

Ujedno, Makabi je u duelima protiv crveno-belih doživeo pet uzastopnih poraza u Evroligi, računajući i mečeve u Beogradu. Podsetimo, u prvom delu sezone bilo je 69:68 za crveno-bele koji će, u slučaju identičnog skora, imati bolji međusobni.

Video: Stajaće ovacije Nedoviću kad je ušao u igru: Zvezdaši mu zahvaljuju za pobedničku trojku u derbiju

(Telegraf.rs)