"Ovo nije bio dobar dan za nas": Trener Makabija otkrio zbog čega je Zvezda pobedila i što Lorenzo nije igrao

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tim iz Tel Aviva zakomplikovao je svoju poziciju pred plej-of

Printskrin: Youtube / KK Partizan

Drama sa srećnim krajem! Crvena zvezda imala je +16 protiv Makabija u Tel Avivu, a onda je morala da čuva živu glavu protiv Ponosa Izraela pred neverovatnom publikom u "Menora Mivtačim Areni". Na kraju je to i uspela za jako važan trijumf u borbi za Top 8 fazu Evrolige - 86:89.

Trener Makabija iz Tel Aviva, Oded Kataš nije mogao da bude tako srećan, pa je smrknutog pogleda konstatovao da je njegov tim izgubio meč već tokom prvog poluvremena.

- Mislim da iako smo se vratili na kraju sa -16 i imali malu šansu da pobedimo, da smo meč izgubili u prvom poluvremenu. Nismo bili strpljivi, bili smo isuviše nervozni. Nismo imali kontrolu ofanzivno, a ni defanzivno. Znali smo šta rade u odbrani i imali smo plan za meč koji nismo izvršili. Imali smo 16 izgubljenih lopti iz kojih su oni došli do lakih poena. U drugom poluvremenu su nas kažnjavali iz ofanzivnih skokova, to je bila njihova igra - rekao je Kataš.

Nastavio je Kataš u istom ritmu i na hebrejskom jeziku, prenose tamošnji mediji, pre svega Sport 5.

- Ovo nije dobar dan za nas. Oni su bili snažniji, imali su dvojicu sjajnih igrača u reketu. Znali smo kako njihov trener forsira defanzivnu igru. Bio nam je potreban mir i da dodajemo loptu do naših visokih igrača. Taj nedostatak mirnoće u napadu nas je doveo do toga da nismo imali lake poene. Dominirali su u prvom poluvremenu, a u drugom smo promenili formaciju. To je bila čitava priča - naše izgubljene lopte i kontrola ofanzivnog skoka bili su užasni - dodao je trener Makabija.

Otkrio je i zašto Lorenzo Braun večeras nije mogao da pomogne timu.

- Osetio je bol u nozi i odlućili smo da je ipak bolje da ne igra - zaključio je Oded Kataš.

Video: Panteri i posle 12 godina sanjaju pobedu protiv crveno-belih: Zvezda 34. put zaredom pobedila FMP

(Telegraf.rs)