"Partizan je trenutno najbolji napadački tim u Evropi": Trener Mege hvali crno-bele

Njegov tim doživeo je težak poraz na domaćem terenu

Foto: Youtube / Printscreen

Nije uspela Mega ni približno da parira Partizanu večeras u beogradskom derbiju u ABA ligi. Već posle prvog poluvremena je pitanje pobednika bilo rešeno, pa je drugo faktički imalo revijalan karakter - 78:103.

Stoga, nije mnogo rečit bio ni trener Mege, Marko Barać, ali je jednostavno istakao da je Partizan trenutno jedan od najboljih timova Evrope, posebno napadački.

- Čestitao bih Partizanu na zasluženoj pobedi. Oni su shvatili utakmicu ozbiljno, a kada jedan tim iz Evrolige to učine protiv nas, rezultat je takav kakav jeste. Oni su napadački najbolji tim u Evropi. U prvom poluvremenu su nas naterali na previše rotacija, kažnjavali su gotovo svaku grešku. Izvanredan procenat šuta u prvom poluvremena, a mi nismo nalazili rešenja na preuzimanju. Pokušavali smo u pripremi da uradimo nešto brže, ali to nije bilo dovoljno. U drugom poluvremenu, čestitke mojim igračima, pokazali su napadačku igru i reakciju, ali danas je falilo malo fizičke prisutnosti većeg broja igrača da bi se uhvatio veći priključak. Nemamo zbog čega da žalimo, uživanje je gledati i spremati utakmicu, a sada su ispred nas protivnici koji su nama bliži po kvalitetu i to je prilika da nastavimo onako kako treba - izjavio je Barać.

Što se tiče Mege, njima sada u ABA ligi idu nešto lakši izazovi. Pred put na Kup Radivoja Koraća, oni će zaigrati protiv ekipe Studentskog Centra iz Podgorice.

Video: Partizan u NBA izdanju protutnjao kroz Halu Sportova i pregazio Megu

(Telegraf.rs)