Juniori Zvezde osvetili mlađe saigrače: Crveno-beli dvocifrenom razlikom slavili protiv Partizana u derbiju

Ovo je ujedno i uvertira pred večiti derbi koji se igra u Evroligi 27. januara

Printskrin: Youtube / DIGITAL Score TV

Nije prošlo ni 24 sata od večitog derbija u uzrastu kadeta, gde je Partizan slavio protiv Crvene zvezde, ali se sve promenilo u nešto starijem uzrastu, kod juniora, gde je slavila crveno-bela ekipa sa 73:61 na svom terenu u 12. kolu KLS.

U derbiju kadeta su obe ekipe krenule izjednačeno, da bi Partizan napravio ključnu prednost u drugoj četvrtini, dok se nešto slično desilo i u ovom meču njihovijih starijih saigrača. Zvezda i Partizan su odigrali praktično izjednačene dve četvrtine, nakon kojih je crno-bela ekipa imala prednost od jednog poena.

Ipak, ključna prednost je napravljena u trećoj deonici, gde je Partizan postigao samo šest poena. Nisu se oporavili od tog "šoka" crno-beli, pa su nešto slabiji od rivala bili u poslednjoj deonici, gde su crveno-beli napravili razliku od ukupnih 12 poena na samom kraju.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bili su Gačić i Gagić sa 18, odnosno 16 poena, dok je kod Partizana Drezgić upisao 16.

Ovo je 11. pobeda Crvene zvezde, kojom je makar nakratko preuzela prvo mesto od Mege, dok je Partizan zabeležio svoj osmi poraz.

Video: Pogledajte u kakvoj su formi košarkaši Crvene zvezde: Trening pred meč protiv Monaka

(Telegraf.rs)