Mijailović pred drugi večiti derbi u Evroligi: "Očekujem da Zvezda pusti 300 do 400 Grobara u Pionir"

Predsednik KK Partizan smatra da treba da vlada zdrav rivalitet između dva tima

Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Partizana pobedili su sinoć Baskoniju u krcatoj "Štark Areni" u Beogradu, a jutro kasnije predsednik ovog kluba Ostoja Mijailović bio je gost Jutarnjeg programa TV "Prva" u kojem je govorio o važnim temama.

Između ostalog, razgovaralo se i o večitom derbiju i Crvenoj zvezdi, a Mijailović se prvo podsetio meča iz Arene koji je klub sa Malog Kalemegdana dobio trojkom Nemanje Nedovića.

- Veliki Dragan Kićanović zna da kaže da je košarka jednostavna stvar - sa lopta može da uđe ili ne uđe. Setimo se kada je Zvezda već maltene osvojila Kup Koraća, ali naš igrač je iz nemoguće pozicije pogodio trojku i mi smo osvojili trofej. Zaista, Nemanja Nedović je pogodio fenomenalno tu trojku, bio je koncentrisan pred našom publikom i za svaku je pohvalu i to je odlika velikih igrača - rekao je on.

Međutim, Ostoja Mijailović dosta više pažnje posvetio je utakmici koja sledi, gde kaže da se nada da će sve proteći u sportskom maniru.

- Mi smo položili taj test da organizujemo utakmicu protiv Zvezde u Evroligi i da primimo gostujuće navijače, bez obzira na negodovanje dela naših navijača. I kad smo izgubili utakmicu u takvoj završnici, svi su napustili halu bez da je falila dlaka s glave bilo kome. Videćemo kako će naši rivali organizovati taj meč u dvorani 'Aleksandar Nikolić' 27. januara. Zaista želim da se ta tradicija nastavi.

Foto: MN Press

Ističe da se nada da će na tribinama biti i oko 300-400 navijača Partizana.

- Bilo je oko 500-600 navijača Zvezde, ja očekujem da se primi 300-400 naših navijača i da oni mogu bezbedno da napuste utakmicu, bez obzira na ishod. Moramo da vratimo zdrav rivalski odnos.

Smatra da na utakmicama Partizana vlada sportska i fer atmosfera i da su incidenti retki i da se strogo sankcionišu

- Sinoć smo imali jedan incident pred oko 18.500 gledalaca. I imamo prvog čoveka kome ćemo zabraniti ulaz u dvoranu. Mi smo identifikovali ko je taj čovek, da je ušao, ne znam kako, bez karte i da je kada vodimo sa desetak razlike, tako reaguje na sudiju, da pljune sudiju. Puno ulaza ima, neko iskoristi priliku da se negde provuče, ali sankcionisaćemo i ljude koji su pustili takvu osobu.

Video: Anđušić na koktelu poručio: Najlepša stvar u 2022. je to što sam se vratio u Partizan

(Telegraf.rs)