"Nismo reprezentacija, mi smo Partizan, ne možemo da dovedemo Jokića": Mijailović o srpskim igračima u ekipi

Predsednik Partizana istakao je da nema osnova za nezadovoljstvo pojedinih navijača

Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Partizana savladali su sinoć Baskoniju u Evroligi (83:65), a predsednik ovog kluba, Ostoja Mijailović bio je danas gost Jutarnjeg programa na TV "Prva".

Pored razgovora o predstojećem, drugom večitom derbiju sa Zvezdom u Evroligi, pričao je o ambiciji kluba u ovom takmičenju i nadi da će se tu zadržati na duže staze.

- Nama je cilj da nastavimo da se takmičimo u Evroligi i ja odavno govorim da je Partizan jako veliki klub i da ne može da opstane u nekom drugom takmičenju, a da to nije Evroliga. Naši navijači su gladni dobre košarke, gajimo košarkašku kulturu, Partizanova publika razume košarku. Često nam gosti govore da nigde nisu videli da publika tako sraste sa ekipom, da joj je pravi vetar u leđa i moramo da nastavimo da negujemo tu košarkašku kulturu.

Dao je opasku na to što neki navijači zahtevaju da igraju isključivo mladi, domaći igrači, ali kaže da je to nemoguće, ako se žele rezultati.

- Imali smo i situaciju da je ubačen transparent ''nećemo strance u ekipi''. Mi nismo reprezentacija, mi smo KK Partizan koji želi da osvaja trofeje. Šta ima veze da li je trener iz Čačka ili iz Bijelog Polja? Kakve to veze ima? Da li imamo devet igrača iz Srbije ili iz inostranstva? Svi bismo mi voleli sve domaće igrače da imamo, ali pitaćete me jesam li osvojio neki trofej prošle godine, a ne da li sam imao strance ili domaće igrače. Ne možemo da dovedemo Bogdanovića, ili Jokića. Za nas je najvažnije da osvajamo trofeje i da utakmice budu odlično organizovano, da sklonimo vansportske stvari.

Bilo je reči i o izmirivanju dažbina prema državi. Kaže da je sve u najboljem redu, ali da finansijska situacija nije laka.

- Porez smo plaćali početkom sezone, plaćamo ga i tokom sezone. Vajld kard smo dobili, ali nećemo dobiti 500.000 evra kao ostale ekipe koje dobijaju participaciju za učešće u Evroligi. Bićemo praktično na nuli, ali ostale ekipe će imati 5000.000 evra. Veliki su troškovi u Evroligi. Morate čarterom da letite, na primer za Tel Aviv to košta oko 150.000 evra da odete i da se vratite odmah.

Deo novca doći će od države, a deo iz sopstvenih prihoda.

- Očekujemo da imamo 50 posto prihoda i 50 posto da dobijemo od države. Te 2017. godine se 100 posto košarkaški klub funansirao od države. Danas imamo 50 posto sopstvenih prihoda i nadam se da ćemo ih imati sve više u narednim godinama

Video: Ostoja Mijailović poslao novogodišnju poruku: Nas je isto kada se gubi i kada se dobija

(Telegraf.rs)