Kako Partizan i Zvezda stoje na tabeli Evrolige posle novog duplog kola? Top 8 je veoma blizu za večite rivale

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sledi nekoliko važnih utakmica za oba tima, uključujući i večiti derbi

Foto: MN Press, Rezultati.com - Printscreen

Gotov je još jedan dupli program u Evroligi. I Partizan i Crvena zvezda posle njega nalaze se u ozbiljnoj konkurenciji da se na kraju domognu mesta među osam najboljih.

Partizan je večeras uspeo da anulira poraz iz Tel Aviva protiv Makabija, pobedom protiv Baskonije i sada je na skoru 9-10. Sa druge strane, Crvena zvezda je isprva izgubila od Real Madrida na domaćem terenu, da bi to nadoknadila trijumfom protiv Monaka za odnos 10-9.

Interesantno je da se i nakon ovog kola, večiti rivali nalaze na susednim pozicijama na tabeli. Zvezda je na 10. mestu, dok je Partizan na 11. mestu. Isti skor kao i Zvezda trenutno imaju Efes koji je upravo osmi, kao i Makabi iz Tel Aviva. Sa crno-belima, poziciju deli jedino Valensija.

Standings provided by Sofascore

A upravo će španska ekipa biti naredni protivnik Partizana, isto dužnik iz prvog dela sezone iz Arene, kada je slavila u produžetku. Crno-belima će to biti vrlo važna uvertira i za večiti derbi koji nas posle toga čeka na parketu dvorane "Aleksandar Nikolić".

Sa druge strane, pre tog večitog derbija, Zvezda će igrati sa Žalgirisom u Kaunasu. Litvanci su još jednom potvrdili da su veoma ozbiljan kandidat za osam najboljih, pa ni timu Duška Ivanovića neće biti lako.

U prvih osam se trenutno nalazi Real Madrid, koji je sada jedini na vrhu sa skorom 13-6, potom sledi serija četiri tima sa 12-7, a to su Olimpijakos, Fenerbahče, Barselona i Monako. Baskonija i Žalgiris imaju po 11-8, a osmi je, kao što smo rekli, Anadolu Efes sa 10-9.

Ispod Zvezde i Partizana pored Valensije su još Virtus sa 8-11, potom Bajern i PAo sa 7-12, kao i Alba, Olimpija iz Milana i Asvel koji svi imaju po 6-13.

Slede prelomni mečevi, gde će se videti od čega su "sazdani" večiti rivali. Nema sumnje da na obe strane postoji velika želja da se domognu čuvene Top 8 faze.

Video: Danilo Anđušić zadovoljan posle ubedljive pobede Partizana

(Telegraf.rs)