Obradović hvalio Trifunovića: "Opravdao je poverenje koje imam u njega, samo treba tako da nastavi"

Sjajnu je partiju odigrao Uroš

Foto: MN Press

Košarkaši Partizana ostvarili su veoma ubedljivu pobedu i revanširali su se za poraz Baskoniji iz Vitorije u produžetku iz prvog dela sezone - 83:65.

Od početka do kraja su crno-beli igrali sjajno, što je pohvalio Željko Obradović, trener Partizana, na konferenciji za medije.

- Naravno, čestitke mom timu na dobroj utakmici. Srećan sam kako smo igrali odbranu. Zahvaljući tome smo imali agresivnost od početka, igrali smo protiv dobrog tima tu dobru odbranu - rekao je Obradović.

Posebne pohvale zaslužio je sjajni, mladi Uroš Trifunović koji je ubacio 15 poena i odigrao svoju možda najbolju utakmicu ikada u Partizanu.

- Slažem se, odigrao je izvanrednu utakmicu. Opravdao poverenje koje imam u njega. Treba da nastavi, da ima kontinuitet, kako on, tako i ostali. To je ono što smo pričali, u odbrani je bio ključan sa Papapetruom, kada se igra timski, igra se drugačije, dobili smo zahvaljujući dobroj odbrani, u napadu je bilo sporo i bilo je rešenja koja nisu bila okej. Ipak, bili smo na nivou za takmičenje kakvo je Evroliga.

Dobio je posle toga pitanje Željko oko statusa Vladimira Brodzijanskog u Partizanu.

- Brozdijanski je deo tima Partizana, čovek trenira, ponaša se normalno. Sve je okej, što se mene tiče. Izbor je moj koji će igrači da budu u timu, imamo utakmicu u ponedeljak, pa u četvrtak. Prilike će biti za sve.

A na kraju se samoinicijativno zahvalio navijačima na sjajnoj podršci.

- Ja moram da se zahvalim navijačima na još jednoj fantastičnoj atmosferi. Mislim da je bilo veoma lepo, da se zahvalim svima iz kluba. Znamo da je razlika kada igra u ABA ligi i Evroligi. I u ABA ligi je to sasvim korektno, nadam se da će biti deo kada budemo igrali protiv MZT-a.

Video: Danilo Anđušić zadovoljan posle ubedljive pobede Partizana

(Telegraf.rs)