Valensija ne odustaje, pisala novu žalbu Evroligi zbog Zvezde: "ABA i oni su to namerno uradili"

Da li će i ovo biti odbačeno kao i prethodna

Foto: MN Press

Prethodnih dana je Crvena zvezda načinila "kiks" u administraciji, koji je sankcionisan od strane ABA lige, ali koji je "bocnuo" i Valensiju. Radi se o slučaju Topić, odnosno, činjenici da je košarkaš bio u protokolu, što nije smeo.

Naime, Valensija se žalila zbog činjenice da je transfer Topića u FMP odrađen nešto ranije, odnosno, pre meča sa Crvenom zvezdu gde su pretrpeli poraz (77:75), a da je samo ozvaničen nakon završetka te iste utakmice. Ipak, prva žalba Valensije je odbijena, pošto je proteklo više od 48 sati za žalbu.

Međutim, Valensija nije želela da odustane, već štaviše, "Slepi miševi" su izdali saopštenje u kom kažu da je upućena nova žalba ovom takmičenju, a radi se upravo o vremenu od prolaska meča. Saopštenje Valensije prenosimo u celosti.

- KK FMP najavljuje dolazak Topića posle 23 časa, posle utakmice između Valensije i Crvene zvezde. Nešto što bi moglo biti normalno. Tek u ponedeljak klub saznaje da interni propisi ABA lige onemogućavaju ove transfere posle 4. januara, zbog čega odmah navode kršenje pravilnika s obzirom na to da je transfer morao biti izvršen tog dana, a ne posle, i trebalo je da bude namerno skriveno da bi igrač bio dostupan u slučaju potrebe u utakmici protiv nas.

Izuzev ovoga, Valensija je istakla i da je to jedini razlog zašto je Evroliga odbacila žalbu u prvom slučaju.

- Takođe, želimo da vas podsetimo da propisi Evrolige zahtevaju od klubova da obaveste o transferima ili odlasku igrača istog dana kada se dese, što u ovom slučaju nije urađeno. Odgovor Evrolige u periodu od 48 sati od prijema zapisnika dovodi Klub u jasnu situaciju bespomoćnosti jer u navedenom dokumentu nije bilo moguće uočiti nepravilnost, a ne može se tvrditi da je španski klub upoznat sa Unutrašnjim propisima ABA lige, kada nije bila ni sama Evroliga. Klub će, s obzirom da u ovom slučaju nije bilo moguće ispoštovati taj rok, uložiti žalbu na odluku.

 

Video: Lazić bez dlake na jeziku o situaciji sa Kampacom

(Telegraf.rs)