Filip MVP Petrušev: Nema Vildoze, nema problema, Duško ima još jednog aduta, najbolji je u 17. kolu!

Brutalna partija u pobedi nad Valensijom donela mu je priznanje

Foto: MN Press

Bio je Luka Vildoza MVP decembra u Evroligi, povredio se, ali je dobio adekvatnog naslednika. Jer MVP prve runde u 2023. godini takođe dolazi iz Crvene zvezde i u pitanju je Filip Petrušev!

Njega je Evroliga nagradila za brutalnu partiju u pobedi nad Valensijom, istakavši da je u pitanju istovremeno i jedan od najmlađih košarkaša u čitavom takmičenju.

On je sinoć ubacio 25 poena, što je bio rekord karijere, uz indeks od 36 poena, što je takođe njegov najbolji rezultat ikada u Evroligi, a time je završio ispred svih ostalih po rejtingu.

Pogodio je 7/10 šuteva za dva poena, 11/11 puta je bio precizan sa linije penala, a imao je i devet sakupljenih lopti. Ovo je ujedno bilo najbolje veče nekog igrača kada su slobodna bacanja u pitanju čitave sezone.

Ostavio je Petrušev iza sebe igrače kakav je Ogusten Rubit iz Bajerna koji je došao do indeksa od 34 poena u pobedi nad Panatinaikosom, a Evroliga je posebno istakla i Matijasa Lesora, jednu od ključnih figura trijumfa Partizana nad Monakom.

Elitno takmičenje podseća da je igrač crno-belih ubacio 21 poen uz 8/10 za dva i 5/6 sa linije penala uz osam skokova i jednu asistenciju za indeks od 27 poena.

Istovetan rezultat upisao je i Laurinas Birtuis u Žalgirisu, a u samom vrhu je bio i Pjerija Henri iz Baskonije. zajedno sa Petrom Kornelijem iz Reala. Njih dvojica su imali indeks od po 25 poena.

Video: Petrušev: Dogovor je bio da pravimo faul u poslednjem napadu Barse

(Telegraf.rs)