"Kazna je morala da bude stroža za počinitelja, košarkaš je kolateralna šteta": Oglasili se i Kampacovi agenti

Oni smatraju da je klub morao biti ozbiljnije kažnjen, ali ne na ovaj način

Foto: MN Press

Evroliga je udarila poprilično ogroman "šamar" Crvenoj zvezdi, ali i Fakundu Kampacu, koji neće moći da bude registrovan u ovom takmičenju sve do kraja februara, dokle će morati da se bavi utakmicama u ABA ligi i Kupu Radivoja Koraća.

Crvena zvezda je odmah uputila žalbu, oglasio se i prvi čovek Evrolige, Dejan Bodiroga, a sve u skladu s tim da se Argentincu omogući da zaigra u ovom najprestižnijem takmičenju u Evropi, koje je svojevremeno i osvajao s ekipom Reala iz Madrida.

Posle gorepomenutih, oglasio se i Oktagon, menadžersa agencija koja zastupa Kampaca, ali i još nekolicinu košarkaša u crveno-belom dresu između ostalih i Luku Vildozu, Bena Bentila, Stefana Lazarevića...

- Odluka Finansijskog panela Evrolige suštinski je najviše kažnjavanje Fakunda Kampaca, pošto on neće moći da igra i da podari fanovima Evrolige još jedno vrhunsko ime u čijim igrama mogu da uživaju, igrača koji bi unapredio takmičenje. Po našem skromnom mišljenju, kazna je trebalo da bude stroža prema onoj strani koja je prestup napravila, a ne da se stvara kolateralna šteta svetom segmentu naše igre i industrije, odnosno igraču - navodi se u saopštenju Oktagona, gde i dodaju.

U ovom slučaju, Finansijski panel Evrolige izgubio je iz vida ono što je važno, igrače i sam sport. Mogu da kazne koliko god hoće neki klub, ali zabraniti košarkašu tog nivoa da igra je odluka koja ne pomaže Evroligi, i to je znak u pogrešnom smeru.

(Telegraf.rs)