Žal Ivanovića zbog spora Zvezde i Evrolige: "Bilo bi nam mnogo lakše da smo mogli da registrujemo Kampaca"

Uprkos novonastaloj situaciji, trener Zvezde kaže da su ambicije iste

Foto: MN Press/Marko Metlas

Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju evroligašku borbu utakmicom sa Valensijom kojoj četa Duška Ivanovića ide na noge u petak u okviru 17. kola elitnog takmičenja.

Zvezda dosad ima odnos pobeda i poraza 8-8, ali borba na terenu je bila u drugom planu ovih dana, jer je u fokusu bila ona van terena, birokratska, gde su crveno-beli dobili "packe" od Evrolige zbog propusta u poslovanju.

Epilog svega je suspenzija za registraciju novih igrača sve do marta, što zači da će poslednje pojačanje Kampaco tek tada moći da pomogne saigračima.

- Da smo mogli da registrujemo Fakunda bilo bi mnogo lakše, a ovako je mnogo teže, ali će momci sada morati da daju više od sebe i to je to nema nam druge. Igraćemo sa manjim brojem igrača na nekim pozicijama, ali naše ambicije se ne menjaju - poručio je trener Ivanović pred gostovanje u Valensiji.

- Valensija je opasna ekipa sa izvanrednim igračima, pogotovo napadački i ima puno prostora za igru jedan na jedan. Igramo protiv jedne ekipe koja je napadački zaista izvanredna. Već dugi niz godina imaju tradiciju da potpisuju igrače sa izvanrednim napadačkim talentom, čak i trojke i četvorke šutiraju za tri poena. Imaju mnogo prostora za igru jedan na jedan, a protiv takve ekipe moraš da igraš odbranu. Mi je igramo, ali protiv ovakve ekipe moramo još bolje - izjavio je Ivanović.

On se osvrnuo i na poraz od Barselone u prethodnom kolu.

- Nije nam se svideo način na koji smo izgubili ali dobro. Ne igraju oni od juče to je sastavni deo sporta i karakterni igrač se ogleda u tome koliko puta se digne nakon što padne. Nema nikakve razlike oko tog izvinjenja, to je trebalo sudija da vidi da je gažena linija - istakao je trener košarkaša Crvene zvezde.

Video: Zvezda udarila novu recku u ABA ligi: Split mučio šampiona samo jedno poluvreme

(Telegraf.rs)