Mučan poraz Radonjića u grčkom derbiju, navijači Panatinaiksoa doživeli noćnu moru u Oaki

Preselo je ovo evroligaško veče i bivšem Zvezdinom treneru pred krcatom OAKA Arenom gde je Olimpiajkos bio više nego ubedljiv - 95:71

Foto: MN Press

Bolan poraz zadesio je košarkaše Zvezde u meču sa Barselonom koja je, nakon trojke Mirotića za produžetak u poslednjim sekundama, odnela pobedu u dodatnom vremenu, a jednako loše se večeras proveo i nekadašnji strateg crveno-belih Dejan Radonjić.

Njegov Panatinaikos je pretrpeo najbolniji mogući poraz, na svom terenu od večitog rivala Olimpijakosa, i to prilično ubedljiv - 95:71!

Tim iz Pireja se doslovce prošetao kroz "OAKA" Arenu.

Već do poluvremena je razlika bila gotovo nedostižna (53:37), nastavak je doneo rutiniranje gostiju i totalni kolaps Radonjićevog tima u kojem su jedino Dvejn Bejkon sa 30 poena i donekle Derik Vilijams sa 14, bili kadri da pariraju crveno-belima.

Učinak ostalih nije ni vredan pomena.

Kod gostiju, pak, čak šestroica igrača završila su meč sa dvocifrenim košgeterskim učinkom. Fol je imao 19, Kenan 17 (4 trojke), Papanikolau 13, Volkap 12, Slukas 11, Bolomboj 11...

Olimpijakosu je pobeda donela ostanak pri samom vrhu, trijumf deli Atinjane od lidserskog trija Barselona, Monako, Baskonija, iza kojih su, sa istim uinkom kao Grci, Real i Fenerbahče.

Evroliga, 16. kolo

Baskonija - Real Madrid 92:86

Makabi - Anadolu Efes 80:72

Armani - Valensija 90:79

Partizan - Bajern 83:77

Monako - Žalgiris 84:82

Petak

Crvena zvezda - Barselona 94:99 posle produžetka

Asvel - Alba 79:91

Panatinaikos - Olimpijakos 71:95

Virtus - Fenerbahče 92:88

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)