Zvezdin univerzalni vojnik Lazarević: "Dobro smo se kokali sa Kalinićem, očekujem mušku borbu sa njim"

Stefan očekuje žestoku borbu sa doskorašnjim saigračem

Tamo gde neki igrači ne bi baš ni rukama da idu po loptu, tamo će glavom da pojuri Stefan Lazarević, Zvezdin vojnik za sve uloge. Kod trenera Ivanovića Stefan polako ali sigurno dobija sve važnije zadatke, defanzivni je dragulj tima, mada polako, ali sigurno, sve više crveno-beli imaju koristi od njega i u napadačkim kombinacijama.

Stefana, kao i čitav tim, u petak od 19 sati oočekuje novo dokazivanje, novi izazov, i najveći ove godine - spektakl protiv Barselone.

- U goste nam dolazi ekipa koja je pretendent na najviši plasman u Evorligi, sam njihov roster i ulaganja prethodnih sezona govore o njihovim ambicijama tako da mi imamo neki recept iz prošlih utakmica na domaćem terenu, ali i na gostujućem, kako treba da izgledamo i šta nam donosi pozitivan rezultat - kaže Stefan dan pred meč u "Pioniru".

- Imali smo da se pripremimo nekoliko dana, tako da se nadam da ćemo to preneti na teren i da će nam to na kraju dati mogućnost da se borimo za neki pozitivan rezultat.

Lazarević se iskristalisao kao čovek zadatka, specijalista za ubojite napadačke adute rivala, pa se očekuje da bude flaster i na Nikoli Mirotiću, Kaliniću.

- Ako budem bio u situaciji, ako mi bude bio određen taj zadatak, nema šta... To su sve sjajni igrači, njihove brojke i igre govore za njih. Tako da, jednostavno, fokus i veća želja za pobedom mene kao možda neiskusnijeg u tim momentima u odnosu na njih, može da prevladaju i da pomognu u tome da malo anuliram njihove prednosti u odnosu na nas i na mene konkretno. Mislim da energija i volja za pobedom mogu da odluče.

Lazarević, kaže, želi samo da uživao u trenutku u kojem igra protiv najbojih ekipa i najboljih irgača Evrope.

- Sigurno, na individualnom planu mi znaći, i što se tiče samopouzdanja, i eto neke zahvalnosti što se kaže, jer stvarno je to velika stvar (igrati protiv Barselone). Ja to barem gledam sa te trane i stvaro se trudim da uživan u svakom tom momentu i da dam sve od sebe.

Imaćeš i duel sa Nikolom Kalinićem, znate se?

- Jedan od najboljih krila u Evropi, naš saigrač iz prošle sezone, dečko koga je pre svega jako poštujem... Da,biće jako nezgodno, znam ga od prošle godine, i na treninzima smo se mi kokali dobro. Verujem da je spreman i on, a i ja sam, za jednu dobru, mušku utakmicu.

Da li je bilo ovih dana provokacija?

- Nije bilo toga, sve je bilo na strogo profesionalnom nivou, tako da videćemo sutra.

(Telegraf.rs)