Kako će Grobari dočekati Andreu Trinkijerija posle svega što je bilo između njega i Partizana?

Odnos Trinkijerija i crno-belih naglo se promenio nakon što je napustio i tužio klub

Foto: MN Press

Košarkaši Partizana od 20.30 dočekuju Bajern iz Minhena u krcatoj Areni u okviru 16. kola Evrolige, a meč je od velike važnosti za obe ekipe, jer bi pobedom mogle da uhvate priključak u borbi za Top 8.

Ovaj meč imaće i poseban značaj, jer će biti prvi u kojem će Andrea Trinkijeri biti na suprotnoj strani posle odlaska iz Partizana.

Harizmatični Italijan je obožavan od strane Grobara, kada je stigao u klub davao je i izjave koje su postale kultne i zbog kojih su mu najvatrenije pristalice pravile čak i zastave.

Sada već kultna izjava "Je l' ti misliš da sam ja ovde za pare?" kada je odgovorio novinaru na pitanje o plati u Partizanu o kojoj se spekulisalo kada je promovisan za trenera crno-belih, masovno se delila među Grobarima koji su slavili Trinkijerija i njegovu "ljubav prema klubu".

Istina, Trinkijeri je sa crno-belima napravio sjajne rezultate. Ekipa je bila prva u ABA ligi i u Evrokupu u momentu kada su takmičenja prekinuta zbog korona virusa i posle nisu nastavljena. Pre toga je osvojio i Kup Radivoja Koraća protiv Zvezde u spektakularnom finalu.

Ali, od ljubavi do mržnje je tanka linija, pa je tako odnos između Partizana i Trinkijerija brzo prešao u drugu krajnost.

Trinkijeri je otišao iz Partizana uz narušen odnos sa klubom, a samim tim je pao i u očima navijača. Usledila je i njegova tužba protiv Partizana, kao i prepucavanja preko medija, na šta mu je često odgovarao predsednik crno-belih Ostoja Mijailović.

Foto: MN Press

Kada je otkriveno zašto je podneo zahtev za raskid ugovora i da je to bilo upravo zbog para, odmah su navijači ponovo počeli da dele čuveno "Je l' ti misliš da sam ja ovde za pare?".

Na to se nadovezala tužba, tako da je Italijan padao sve dublje i dublje u očima Grobara.

Iako je za navijače uvek imao reči hvale i posle odlaska iz kluba je jedino njih uvek isticao kao pozitivan primer, pitanje je kako će sada biti dočekan u Areni.

Na društvenim mrežama su komentari podeljeni, jedni ga vređaju, dok drugi smatraju da treba da bude dočekan aplauzom. Šta će navijači Partizana da izaberu, ostaje nam da sačekamo i vidimo do 20.30 večeras.

Video: Zar ti misliš da sam ja ovde zbog para? Ovako je Trinkijeri odgovorio na pitanje o plati

(Telegraf.rs)