Drama oko Kampaca se nastavlja: Da li će mu biti zabranjeno da igra za Zvezdu protiv Barselone?

Da li će navijači videti evroligaški debi najvećeg pojačanja

Foto: aba-liga.com/Dragana Stjepanović

Najveće pojačanje Crvene zvezde, Argentinac Fakundo Kampaco, debitovao je u nedelju pred skoro punim Pionirom u pobedi nad Borcem iz Čačka u ABA ligi, ali će na njegov debi u Evroligi navijači možda morati još da čekaju.

Kako prenose grčki mediji, postoji šansa da Kampaco ne bude na raspolaganju treneru Dušku Ivanoviću za meč protiv Barselone, koji je na programu u petak od 19.00 u rasprodatom Pioniru.

Kampaco nije mogao da bude registrovan ni za meč protiv Olimpijakosa u prošlom kolu, navijači su se nadali da će zabrana Evrolige da bude uklonjena do Barselone, ali za sada postoji velika neizvesnost oko toga.

Zabrana i dalje postoji, a kako nam je rečeno u Zvezdi, o njoj je planirano da se raspravlja u toku ove nedelje, kako bi najveće pojačanje Zvezde, a možda i u istoriji srpske košarke, moglo da nastupi u Evroligi za crveno-bele.

Zabrana Evrolige odnosi se na dugovanja koja Kampaco ima prema svom bivšem klubu zbog klazula oko odlaska u NBA ligu. Podsetimo, sličan problem je Zvezda imala sa registracijom Luke Vildoze, koji je na kraju dobio papire, ali ga Baskonija tuži i traži od njega 2 miliona evra.

Takođe, o ovoj temi će pričati i Nebojša Čović na konferenciji za medije koja je zakazana za danas u 18 časova.

Video: Zvezda trojkama zasula koš Borca; Zvezdaši videli Kampacovu magiju, niz pobeda nastavljen

(Telegraf.rs)