Beron "ubio" i Monako: Armani serijom 19:0 dobio Kneževe, Valensija šokirala Barselonu

Neverovatna završnica meča u Italiji, ali i u Španiji

Foto: MN Press

Delovalo je da će to biti još jedno tmurno veče za Etorea Mesinu na klupi Olimpije iz Milana, ali je Bili Beron rešio da ga obraduje. Armani je napravio jedan od najvećih preokreta ove sezone u Evroligi protiv Monaka, pa je serijom 19:0 u samoj završnici ostvario i te kako važnu pobedu - 79:71.

Gubio je italijanski tim i sa 17 poena razlike u trećoj četvrtini, ali je u samoj završnici "procvetao" pre svega zahvaljujući igri sjajnog Amerikanca koji je nekada igrao u Crvenoj zvezdi. Bili je pogađao trojke kao na traci, a meč je završio sa 23 poena uz po skok i asistenciju.

Sa druge strane, Majku Džejmsu koji je ponovo "privatizovao" loptu na drugoj strani, nije bilo dovoljno ni to što je postigao 24 poena uz četiri skoka i pet asistencija. Amerikanac je bio jednostavno nepostojeći u završnici i na kraju je domaćin zasluženo mogao da se raduje.

Uz novu pobedu, Armani čuva nade za plej-of, pošto je sada na 5-10, dok sa druge strane, Monako sada deli prvo mesto sa još četiri ekipe koje imaju skor 10-5.

Tesno je bilo i u Valensiji, gde je domaćin u ludoj završnici koja je bila obeležena slobodnim bacanjima uspeo da dobije Barselonu i da se tako ozbiljno uključi u trku za plej-of - 84:83.

Gurala je Barsa svom snagom, pokušavala nekako da "otuđi" pobedu iz ruku domaćih, ali je Valensija izdržala i stigla do šeste pobede, a zanimljivo je da uprkos svemu Katalonci nisu imali prednost u tom kvartalu.

Odigrao je zaista Niko Laprovitola majstorski, upisao 28 poena uz sedam asistencija, ali su na drugoj strani blistali Rivero i Dubljević sa 16, odnosno 14 poena i tako ga potpuno anulirali.

Video: Delije napravile žurku posle pobede nad Olimpijakosom: Orilo se Zvezda mi je sve usred Grčke

(Telegraf.rs)