Od -6 do +11 za 10 minuta: Ovo je tihi heroj Zvezdine pobede u Pireju

Sjajna rola Filipa Petruševa

Foto: MN Press

Jeste Luka Vildoza imao 22 poena i osam asistencija, kasnije i najveći indeks korisnosti, ali nema sumnje da je Filip Petrušev bio ključna figura Crvene zvezde u pobedi nad Olimpijakosom!

I to zahvaljujući partiji u drugom poluvremenu kada je, pored toga što je pogađao koš rivala, radio sjajan posao u defanzivi. Na kraju je zabeležio i četiri blokade.

Nedugo nakon utakmice u Pireju, na društvenim mrežama se pojavio video snimak njegove partije u trenucima kada se rezultat "lomio", odnosno kada je Zvezda uspela da preokrene isti.

Ušao je Filip u igru kada je Olimpijakos vodio +6 i za 10 minuta koliko je proveo u igri crveno-beli su napravili +17 razliku i vodili sa 76:65. I to baš posle trojke sjajnog centra. Nedugo zatim izašao je iz igre, a prednost je počela da se "topi" i utakmica je odlučena posle drame u završnici.

- Osećam se sjajno. Trener mi je verovao, saigrači su mi verovali, svi koji smo bili na terenu verovali smo jedni drugima. Ko god da šutira, svi veruju u njega. Trka za plej-of sa Kampacom? Bićemo spremni, znamo kakav je Fakundo igrač, ali sada je bila veoma važna pobeda da bismo ostali u trci - rekao je Petrušev posle meča.

Video: Delije napravile žurku posle pobede nad Olimpijakosom: Orilo se Zvezda mi je sve usred Grčke

(Telegraf.rs)