"Istinite priče": Bivši košarkaš Partizana i Crvene zvezde ponovo nazvao Grobare rasistima

Ne zaboravlja Amerikanac šta su mu priredili navijači crno-belih

Foto: MN Press

Ne postoji veliki broj igrača koji su igrali i za Zvezdu i za Partizan, ali jedan od najupečatljivijih jeste Tarens Kinsi, čovek koga su podjednako voleli i jedni i drugi, ali u odvojenim terminima.

Kinsi je iz Partizana otišao 2014. godine, da bi u Zvezdu stigao samo godinu dana kasnije, osvojio je titulu i klub je napustio 2016. godine. Nakon napuštanja, kada su ga se setili Zvezdini navijači, Kinsi je tada podelio jednu stvar koju nije nikad pre toga.

- Hvala vam za ovo. To je bila jedna od najizazovnijih sezona u karijeri. Prvi meč protiv Partizana, a oni bacaju papir, novčiće, nazivaju me pogrdnim imenima kao što je majmun... Takođe, dobijao sam i pretnje smrću šest meseci, svaki put kad napustim stan imao sam dvojicu policajaca kao obezbeđenje. Nisam mogao da idem u određene delove grada... Ali, bilo je slatko kada smo ih pobedili i osvojili titulu - napisao je tada Kinsi, pre tačno godinu dana.

Međutim, u jednoj raspravi putem Tvitera se ponovo javio kinsi, koji je kratkom porukom ponovo naglasio da su Grobari prema njemu bili rasistički nastrojeni. On je samo podelio svoju izjavu i rekao da se radi o "istinitoj priči".

Video: Grobari izazvali prekid meča u Čačku svojim skandiranjem: Anđušić ih molio da prestanu

(Telegraf.rs)