Partizan gostuje u Francuskoj: Pobeda protiv Asvela za prekid lošeg niza

Crno-beli će imati težak zadatak protiv raspoloženih Francuza

Foto: MN Press

Košarkaši Partizana će od 20 časova gostovati ekipi Asvela u Lionu, u okviru 13. kola Evrolige.

Jasno je da su crno-beli u poslednje vreme u ozbiljnoj rezultatskoj krizi. Ekipa koju sa klupe predvodi Željko Obradović je u seriji loših rezultata, što potvrđuje i podatak da su u poslednjih sedam mečeva u svim takmičenjima, crno-beli ostvarili samo jednu pobedu, i to protiv podgoričke Budućnosti u ABA ligi (106:77).

Ipak, na početku sezone sve je izgledalo potpuno drugačije. Nakon solidnog starta u najelitnijem evropskom takmičenju i skora 4-4, izabranici Željka Obradovića su nanizali četiri uzastopna poraza i došli do skora 4-8. Ipak, svemu tome još više daje na značaju i poraz od Cedevita Olimpije u poslednjem meču, u okviru regionalnog takmičenja, što je samo potvrdilo da crno-beli nisu u onoj "raspucanoj" formi sa početka sezone.

Jasno je da postoje određeni problemi među crno-belima, što je postalo primetno na terenu. Dosta "škripi" u odbrani Partizana, što govori i visok broj primljenih poena po utakmici. Ipak, to ne bi bio toliki problem, da je napad na onom nivou sa početka sezone, kada je važio za najbolji u Evroligi. Čini se da je ona hemija u ekipi sa početka sezone pala u senku loših partija, i sve se svodi na individualni kvalitet igrača.

Foto: MN Press

Ipak, i dalje nije prekasno da se crno-beli vrate na pravi put. Imaće priliku za to već od 20 časova protiv Asvela, u okviru 13. kola Evrolige. Naravno, to neće biti ni malo lak zadatak, s obzirom na to da su Francuzi u prošlom kolu najjačeg klupskog evropskog takmičenja savladali Barselonu na gostujućem terenu (75:74), ali crno-beli su pokazali da znaju kako da pobeđuju Asvel.

Poslednji meč ova dva tima su odigrala 11. decembra 2018. godine u okviru 9. kola Evrokupa, a upravo tada su u Francuskoj crno-beli upisali pobedu sa 78:75.

Asvel je, sa druge strane, nakon pet uzastopnih poraza u Evroligi ostvario neočekivanu pobedu protiv Barselone u Španiji i tako se vratio na pobednički kolosek. Ipak, to ne menja činjenicu da klub iz Liona ima skor 4-8, kao i Partizan, a zbog lošije razlike, nalazi se dve pozicije iza crno-belih, odnosno, na 15. poziciji Evrolige.

Pobeda bi mogla da "oživi" oba tima, a videćemo koliko mogu crno-beli u Francuskoj.

(Telegraf.rs)