Gubitnički niz Partizana za brigu Obradovića: Šest poraza u sedam utakmica - mnogo je!

Crno-beli već za dva dana gostuju Asvelu u Evroligi, pa čekaju Efes u četvrtak, potom i FMP, a onda idu na noge lideru Evrolige Fenerbahčeu

Foto: MN Press

Nije dobro za Partizan. Gubitnički niz rezultata crno-belih nastavio se i na gostovanju u Ljubljani kod Cedevite Olimpije. Nova drama i novi poraz Partizana, to je ono što je sada već postao gotovo redovan scenario i redovan epilog svakog neizvesnog meča Obradovićevog tima. U čemu je problem?

Ako dođe do egala u završnici, pokazalo se i gotovo da je postalo pravilo, ishod je uglavnom nepovoljan po crno-bele, koji su sa tom praksom nastavili i u hali "Stožice". Sve vreme, gotovo 40 minuta, su bili u rezultatskom zaostatku, što je sam po sebi problematičan podatak, ali za brigu je i činjenica da je ekipa poklekla u još jednoj tesnoj završnici.

Pre Olimpije, po istom ili sličnom scenariju pobede protiv Partizana odnele su Zvezda i Valensija, negde na startu sezone i Milano...

Šest poraza u poslednjih sedam utakmica - važno je reći, protiv izrazito jakih rivala - ne zvuče nimalo prijatno, i ovaj niz je zapravo ono što najviše "bode oči" navijačima Partizana. Ta serija poraza nije kobna, ali polako počinje da utiče na sezonu i ambicije kluba, one najviše, jer je dovela do toga da Obradovićev tim više nije ni lider ABA lige, a i u Evroligi je prilično distanciran od grupe pretendenata na top 8 fazu.

A crno-belima, ovako poljuljanima, tek slede jaki izazovi u decembru mesecu.

Neke je Partizan pregrmeo, uglavnom neuspešno, a već u utorak sledi novi, protiv Asvela u gostima, a onda, dva dana od meča u Francuskoj, i zagarantovan spektakl protiv šampiona Evrope Efesa u Areni. Epilozi ta dva meča bi mogli da prikažu još jasniju sliku pozicije Partizana za nastavak sezone, mada se mora imati u vidu da je prvi naredni izazov u Evorligi, nakon Fracuza i Turaka, niko drugi do lider evroligaškog karavana Fenerbahče, i to u gostima.

Između pomenutih mečeva, Partizan će u okviru ABA lige odigrati protiv najprijatnijeg iznenađenja sezone, ekipe FMP-a.

Foto: MN Press

Obradovića bi više od rasporeda, ipak, trebalo da brine forma pojedinih igrača. Prevashodno ta, za navijače iritantna šuterska nestabilnost i nepouzdanost kapitena i najboljeg košgetera Kevina Pantera. Tek što su se pomalo "ohladili" od kritika zbog nerezonskog šuta za tri, i promašaja, u derbiju sa Zvezdom, navijači su videli još jednu poražavajuću predstavu u Ljubljani - tek dva poena Amerikanca i to u poslednjoj deonci.

Ni ostali ne blistaju. Štaviše.

Šta je sa Nanelijem? Anđušićem? Smailagićem?

Činjenica da je Obradović posle samo 35 sekundi utakmice u Ljubljani izveo iz igre Smailagića, možda najbolje pokazuje koliko je iskusni trener zapravo nezadovoljan neozbiljnošću ovog svog košarkaša. Uveo ga je tek na početku drugog poluvremena, ali ovaj, potpuno van ritma, i opterećen time da ne napravi neku novu grešku, jednostavno nije dao ništa ekipi.

Mora se imati na umu i to da Partizan od starta sezone ima kadrovske poteškoće. Dugo se čeka Avramović, Koprivica je na bolovanju, Smailagić tek što je izašao iz oporavka... Remete ovakve situacije i te kako proces stvaranja  ekipe i podizanja na najviši nivo. Brodzijanski, koji je stigao kao alternativa za povređenog Balšu, jednostavno rečeno, nije pokazao ništa do sada. Čeka se i on. Trenutno je samo broj u rosteru, ne i igrač koji može doprineti da se situacija na terenu popravi.

Sezona, jasno, ovim lošim nizom rezultata nije izgubljena, ali polako izmiče kontroli i takvom trenerskom vuku kakav je Obradović.

Navijači su već nestrpljivi, čuli su se i zvižduci ne tako davno u Areni. Da li veliki Žoc ovako neugodnu poziciju može preokrenuti i usmeriti ekipu tamo gde su je mnogi videli na početku sezone?

Video: Luda trojka košarkaša Olimpije, iz ćoška, preko table

(Telegraf.rs)