Makabi opet u Beogradu, ovog puta zbog Zvezde, Ivanović širi optimizam pred sudar sa "Ponosom Izraela"

Crveno-beli ciljaju četvrtu uzastopnu pobedu sa novim trenerom

Foto: MN Press

Košarkaši Zvezde igraju kao preporođeni od dolaska na klupu ekipe iskusnog Duška Ivanovića, koji je "preko noći" doneo uspeh na Mali Kalemegdan - tri vezane pobede na dva fronta. Najpre je "pao" Asvel, potom Cibona, a onda je upisana i dugo čekana pobeda na mestu gde je to do sada bila nemoguća misija, protiv Albe u Berlinu.

Novi izazov za Zvezdu nailazi već u četvrtak, u Beograd ponovo stiže Makabi, ovog puta zbog Zvezde, i biće to prilika da crveno-beli nastave ovaj zaista dobar niz. Izrelci su nedavno poraženi od Partizana u Areni.

- U pitanju je po meni jedna od najjačih ekipa, ali i najsnažnijih ekipa -izjavio je trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović dan pre utakmice sa Makabijem.

Meč u "Pioniru" kreće od 17:30, pomeren je zbog mundijalskog okršaja Brazila i Srbije, pa će navijači, osim košarke, posle moći na istom mestu da gledaju i premiejrni meč Orlova na Svetskom prvenstvu.

Zvezda je ušla u zgusnut rapsored utakmica što je i konstatovao Ivanović posle treninga za koji kaže da je bio tek relaksacija od povratka iz Berlina.

- Ovo večeras ne možemo da nazovemo treningom, već više oporavak i rekuperacija, da se osvežimo. Moramo da se taktički dogovorimo i nadamo se da će igrači sutra biti spremni. U četvrtak će biti vrlo vrlo teško. Izvanredni su u skoku, izvanredni u reketu, odlično igraju 1 na 1. Lorenco Braun je bio glavni igrač Španije i to je pokazao. Mi možemo da igramo sa njima 1 na 1, da pravimo neke rotacije, ali kao što sam rekao "mi verujemo". Videćemo. Zdravstveno smo ok. Momci će biti dobro, svi su spremni - širi optimizam trener "crveno-belih" za zvanični sajt kluba.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)