Najluđa pobeda Budućnosti u ABA ligi: Podgoričani sa dve trojke u 15 sekundi srušili Zadar!

Neverovatna utakmica u Dalmaciji, domaćini u šoku posle trojki koje su u samoj završnici postigli Bel-Hejns i Rejnolds

Foto: ABA/Zvonko Kučelin

Košarkaši podgoričke Budućnosti vraćaju se iz Zadra sa moguće jednom od najneverovatnijih i najuzbudljivijih pobeda koje su mogli da zamisle, gotovo izgubljen meč preokrenuli su do pobede nakon dve trojke u poslednjih dvadeseak sekundi.

Zadar - Budućnost 103:104!

Junaci pobede ekipe Vlade Jovanovića bili su Bel Hejns i Rejnolds koji su sa dva precizna hica u razmaku od samo 15 sekundi totalno preokrenuli utakmicu i rezultat u korist gostiju!

Tako je u senku pala još jedna fenomenalna partija najjačeg aduta domaćina Luke Božića koji je meč završio sa 34 poena i indeksom 44!

Božić je i preuzeo odgovornost u poslednjem napadu Zadrana, onda kada je morao da spasava što se spasiti može posle šokantnih trojki rivala, no bio je dobro čuvan, pa je loptu "uvalio" Žganecu čija trojka nije pronašla put do koša.

Tako je završena jedna od najuzbudljivijih utakmica ove sezone u kojoj je domaći sastav vodio gotovo čitavo vreme, ali je u retko viđenom scenariju prosuo sve što je dotad sagradio.

Zadrani su propustili idealnu šansu da u samo dva kola nanesu poraz i drugoj ekipi koja konkuriše za najviši plasman, posle beogradskog trijumfa nad Zvezdom, doduše ostaju u gornjem delu tabele ako im je to utešna činjenica posle ovakvog poraza.

Zadar je imao sve u svojim rukama, prednost koja je u nekoliko navrata bila i dvocifrena, Božića kao svemogućeg da rešava kad je Budućnost bila u naletu, ali ne i dovoljno koncentracije da privedu meč kraju. U tih poslednjih dvadesetak sekundi Jordano je bio tragičar pošto mu je, posle trojke, Bel-Hejns "ukrao" loptu, a Rejnolds u nastavku akcije pogodio i taj drugi kobni šut za tri poena.

Bel-Hejns je bio i najefikasniji kod Podgoričana sa 28 poena, drugi ključni čovek za pobedu Rejnolds dao je 19, a Popović 16 poena. Kod Zadra, pored nezadrživog Božića, napadačke konce vukao je Jordano sa 23 poena, istina od njega će se sa ovog meča pamtiti samo izgubljena lopta koja je prethodila pobedonosnom košu Budućnosti.

ABA liga, 7. kolo

FMP - MZT 101:97

Studentski Centar - borac 93:84

Subota

Crvena zvezda - Cibona 92:53

Zadar - Budućnost 103:104

Igokea - Cedevita Olimpija (u toku)

Nedelja

Mornar - Mega 17

Partizan - Split 19

Standings provided by Sofascore
Video: Spektakularan meč u Laktašima: Budućnost čak imala i napad za pobedu, Igokea pobedila 103:101

(Telegraf.rs)