Real dobio Micića i preskočio Partizan na tabeli: Trinkijeri se takođe radovao, Barsa pobedila Makabi

Crveno-beli, sa druge strane, jedini imaju samo jednu pobedu uz PAO, koji sutra ima šanse da im pobegne

Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Real Madrida slavili su protiv Anadolu Efesa u jednom od derbija kola Evrolige. Aktuelni šampion Evrope navikao nas je na loš start sezone, pošto se to ponavlja već godinama unazad, pa posle novog neuspeha stoji sa samo 2-5 na tabeli - 94:85.

Utakmica se igrala u zaista velikim naletima, pošto je na početku drugog poluvremena Real imao +15 i činilo se da je završio stvar, da bi već na startu poslednjih deset minuta bilo samo dva razlike. Na kraju, ruka se ponovo namestila domaćima, koji su još jednom otišli na +15 i do kraja sačuvali tu ubedljivu prednost.

Naš sjajni Vasa Micić je ubacio 15 poena uz dva skoka i sedam asistencija, a efikasniji u njegovom timu bili su samo Ante Žižić sa 17 poena i Vil Klajburn koji je postigao 23 poena uz devet skokova. U pobedničkom timu je dominiralo nekoliko igrača - Gabrijel Dek i Vensan Poarije su ubacili po 13 poena, Adam Hanga i Geršon Jabusele po 11 poena, dok je Serhio Ljulj postigao ravno 10.

Foto: MN Press

U nemačkom derbiju Evrolige, Alba iz Berlina je ipak pokazala da je u žestokom padu forme. Posle startnih 3-0, usledila su četiri vezana neuspeha, a poslednji od Bajerna u meču koji su Bavarci dobrim delom kontrolisali - 77:79.

Ovim rezultatom, Andrea Trinkijeri ostavio je Zvezdu i PAO na poslednjem mestu sa samo po jednom pobedom. Večeras je dominirao Andreas Obst zajedno sa Ogustinom Rubitom, pošto su ubacili po 14 poena, dok je Vladimir Lučić postigao pet uz tri skoka.

U još jednom interesantnom okršaju, Barselona je savladala Makabi iz Tel Aviva u gostima u Izraelu, time učvrstivši svoje mesto u plej-of zoni - 79:86.

Gledali smo još jednu sjajnu partiju "brke" Nikolasa Laprovitole koji je postigao 19 poena, dok je Kori Higins zabeležio 15, a Majk Tobi 14 poena. Još je večeras sasvim dobri Aleks Abrines ubacio 13, dok je kod poraženih ispred bio magični nekadašnji Zvezdin igrač, Lorenzo Braun sa 18 poena.

U preostalom meču dana, Asvel je doživeo težak poraz od Žalgirisa kod kuće, pre svega zahvaljujući katastrofalnoj poslednjoj četvrtini tokom koje je dao samo devet poena - 76:93.

EVROLIGA - 7. KOLO

Sreda

Olimpija Milano - Virtus Bolonja 59:64

Četvrtak

Fenerbahče - Crvena zvezda 93:79

Real Madrid - Anadolu Efes 94:85

Alba Berlin - Bajern Minhen 77:79

Olimpijakos - Partizan 87:58

Makabi Tel Aviv - Barselona 79:86

Asvel - Žalgiris Kaunas 76:93

Petak

Panatinaikos - Baskonija (20.30)

Valensija - Monako (21.00)

Standings provided by Sofascore

Video: Za mene to nije pritisak, možemo u Top 8 Evrolige: Tristan Vukčević zapalio Grobare

(Telegraf.rs)