Da li je ovo novi centar Partizana? Juče iznenada raskinuo sa klubom u kojem je bio jedan od najboljih

Činedu Onuaku je ovo mogao da uradi samo u slučaju dobre ponude

Foto: MN Press

Italijanski Dinamo Sasari u utorak je, iznenada, raskinuo saradnju sa centrom Činanuom Onuakuom (26, 211), jednim od bolji u ekipi sa Sardinije ove sezone. Čudi odluka kluba, ali neke stvari postaju jasnije ako se zna da Partizan užurbano traži centra posle silnih pehova sa svojim "čuvarima reketa".

Deluje, istina nema još zvanične povtvrde, da je Onuaku izbor Željka Obradovića posle povrede Balše Koprivice kojeg čega duža pauza.

Onuaku je do odlaska iz Sasarija za taj klub beležio 14.8 poena u proseku po meču, 8 skokova i 2.4 asistencije zbirno u italijanskoj ligi i Ligi šampiona, i jasno je da se nalazi u visokom takmičarskom ritmu u ovom trenutku.

Ljubiteljima košarke ovaj momak je, ipak, najpoznatiji po svom nesvakidašnjem stilu izvođenja slobodnih bacanja, kao što je to nekad radio legendarni Radivoj Korać, sa obe ruke.

Pamte se njegove partije, a i slobodna bacanja, od pre nekoliko sezona u ABA ligi kada je nosio dres Zadra.

- Klub mu želi svu sreću u nastavku karijere - kaže se u saopštenju Sasarija povodom raskida saradnje sa košarkašem.

Onuaku je u Sasari stigao ovenčan MVP titulom prethodnog izraelskog prvenstva gde je igrao za Bnei Hercliju sa kojom je osvojio Kup. Karijeru je inače počeo u Hjustonu, izabran je kao 37. pik na draftu, međutim pretežno je igrao za razvojni tim Roketsa, a prvo evropsko iskustvo mu je bio Zadar.

Video: Željko Obradović izgoreo zbog poteza Trifunovića na kraju meča: Zajapuren u licu svašta mu rekao

(Telegraf.rs)