"Evrobasket je i dalje bolna tema, sledeći mečevi bitni za budućnost": Ristić pred važne nastupe Orlova

Reprezentativac Srbije ističe da posao neće biti lak, ali da su svi fokusirani na uspeh

Foto: Nikola Tomić

Taman pošto smo preboleli ispadanje košarkaške reprezentacije Srbije, okrećemo se novom izazovu. Slede dve najvažnije utakmice u kvalifikacijama za Mundobasket koji se 2023. godine održava na Filipinima, Indoneziji i u Japanu. 

Dve pobede bi naš tim maksimalno približile cilju. Problem je, naravno, sastav u kojem ćemo igrati, koji je zbog nastupa reprezentativaca za klubove, povreda i svega ostalog, jako osakaćen.

Reprezentativac Srbije i igrač Fuenlabrade, Dušan Ristić je u opširnom intervjuu za Mozzart Sport istakao koliko su susreti sa Turskom i Britanijom važni.

- Svi koji će se staviti na raspolaganje selektoru Pešiću biće maksimalno spremni da pomognu. Ove dve utakmice su jako bitne i za budućnost naše reprezentacije i svega što predstoji. Verujem da ćemo svi biti maksimalno koncentrisani za naredna dva duela. Pre svega za Veliku Britaniju. Čeka nas malo dalji put, idemo u Njukasl, tamo ćemo igrati u manjoj areni ispunjenoj njihovim navijačima... Nemamo pravo na kiks, sve kredite smo potrošili, pogotovo u porazima od Belgije i Letonije - rekao je Ristić za Mozzart Sport.

Dotakao se i Evrobasketa, ističući da je ta tema i dalje bolna i da poraz od Italije svima teško pao.

- Za mene, kao i sve u zemlji koji vole košarku to je i dalje jako bolna tema. Prošlo je skoro dva meseca otkako smo završili prvenstvo, a imam utisak kao da je bilo pre dve nedelje. I dalje je rana sveža. Očekivanja koja smo imali pre prvenstva, atmosfera i kvalitet, sve je bilo kako treba, na vrhunskom nivou. Poraz od Italije je svima teško pao. Nisam pročitao Jokićevu izjavu, ali je istina da smo posle utakmice svi sedeli zajedno - podvlači naš igrač za Mozzart Sport.

Video: Uroš Trifunović o debitantskom igranju u Evroligi: Daću sve od sebe da se dokažem, cilj je plej-of

(Telegraf.rs)