"Igramo protiv tima sa plejmejkerom kojem je trener dao sva prava": Obradović ponovo o Raselu pred Mornar

Željko Obradović još jednom je obratio pažnju na neverovatnog Amerikanca

Foto: MN Press

Košarkaši Partizana gostuju u ponedeljak uveče od 21.00 čas u Baru, gde u okviru 4. kola ABA lige igraju protiv Mornara. Nakon trijumfa protiv Virtusa u Evroligi, nema sumnje da će crno-beli imati dodatan motiv da produže pobedničku seriju u regionalnom takmičenju.

Trener Željko Obradović je još posle meča sa Italijanima istakao kako prvo treba obratiti pažnju "na onog momka što postiže preko 40 poena po meču", a reč je naravno o Daronu Raselu koji je samo protiv Cibone "kiksnuo" sa 35 ubačenih poena.

- Idemo da igramo protiv tima koji igra izuzetno ofanzivnu košarku. Zahvaljujući pre svega plejmejkeru kojem je trener dao sva prava i sa pravom je to učinio pošto ima veliki kvalitet. Naravno da ćemo voditi računa i o ostalim igračima. Još jednom ponavljam, imaju izvanredno postavljenu igru u napadu i očekuje nas teška utakmica - podvukao je Obradović.

I prvotimac Partizana, Joanis Papapetru koji je letos doveden kao pojačanje beogradskog kluba ističe da će njegov tim morati da da maksimum ne bi li pobedio.

- Moramo da zadržimo fokus i nastavimo da unađređujemo našu igru. Mislim da smo napredovali, počeli da igramo bolje, da se borimo. Moramo da zadržimo taj mentalitet, poštujemo protivnika i damo sto posto naših mogućnosti da bi ostvarili pobedu - rekao je Papapetru.

Video: Uroš Trifunović o debitantskom igranju u Evroligi: Daću sve od sebe da se dokažem, cilj je plej-of

(Telegraf.rs)