Kralj će morati da traži naslednika: Lebron odličan, Lejkersi nikad gori, El-Ejom sada gospodare Klipersi

Nije to kao što je nekada bilo

Foto: Tanjug/AP

Lebron Džejms je ušao u svoju 20. sezonu u NBA ligi sa mnogo elana i mnogo želje da se domogne još jednog prstena, ali... Lejkersi imaju podosta problema, o čemu svedoči i novi poraz ove ekipe, ovoga puta od gradskog rivala, ekipe El Ej Klipersa koja je slavila sa 103:97.

Sam meč u Stejpls Centru je obeležio i povratak Džona Vola posle pauze od čak 18 meseci zbog povreda. Jedan od najboljih plejmejkera lige je opet na parketu, a pokazao je da može biti od i te kakvog značaja za ekipu Klipersa.

Prvo poluvreme je bilo poprilično ujednačeno, o čemu svedoči i nerešen rezultat posle prva 24 minuta igre - 66:66. Loše su Lejkersi otvorili utakmicu i primili su 35 poena od protivnika, ali su to nadomestili u drugoj deonici i postigli su 33.

Ipak, loša treća četvrtina je praktično i presudila pobednika, Klipersi su tu napravili osam poena razlike, što su uspeli i da sačuvaju tokom poslednje deonice.

Izuzev Džona Vola, na teren se vratio i Kavaj Lenard u dresu Klipersa, pa je i jasno zašto je ova ekipa uspela da odnese pobedu protiv gradskog rivala, ali i Lejkersi su imali svog "konja za trku". Lebron Džejms je kao u najboljim danima zabeležio dabl-dabl učinak sa 20 poena i 10 skokova, dok nije bio ni sebičan, pa je imao šest asistencija.

Podršku je imao u vidu Entonija Dejvisa i Lonija Vokera. Centar je postigao 25 poena, dok je Voker postigao 26, ali im je zaostala poenterska podrška ostalih igrača koji su podbacili, a pre svega Rasel Vestbruk koji je imao tek dva poena uz šut iz igre - 0/11.

Kod Klipersa je čak šest igrača bilo dvocifreno. Pol Džordž i Džon Vol su upisali po 15 poena, Lenard, Moris i Zubac po 14, dok je hrvatski centar imao i 17 skokova, a Luk Kenard je dodao 11 poena.

Ovo je bio i prvi meč za Kliperse u novoj sezoni, dok su Lejkersi zabeležili novi poraz.

Video: Šta je to Lebron šapnuo Jokiću posle rasturanja Lejkersa, srpski centar se samo nasmejao

(Telegraf.rs)