Baskonija tema dana Evrolige: Izjednačili klupski rekord protiv Partizana, oborili ga protiv Zvezde

Nestvarno je kakav pucački arsenal imaju Baskijci

Foto: youtube/Euroleague

Hit dosadašnjeg dela sezone u Evorligi, uz Albu, definitivno je Baskonija koja pose tri utakmice ima tri pobede i spoznaju o nestvarnom napadačkom arsenalu van linije 6.75 metara. Ekipa Đoana Penaroje je protiv Valensije, Partizana i Zvezde ubacila ukupno 44 trojke (14.6 po utakmici), podbacila je jedino u španskom okršaju (8 ubačenih šuteva za tri), dok je u duelima sa beogradskim timovima to bilo nešto retko viđeno u elitnom takmičenju - 36 trojki crveno i crno-belima uz obaranje rekorda.

Tačnije, sa 17 ubačenih trojki protiv Partizana Baskonija je izjednačila broj pogođenih šuteva za tri u Evorligi, a već je protiv Zvezde sa 19 uspelih šuteva izvan luka za tri, oborila taj rekord!

Baskijci su još jednom, pre Partizana, ubacili 17 trojki na meču, ali bilo je to još 2017. godine protiv Žalgirisa i to je do duela sa "večitim rivalima" bio najbolji učinak ekipe sa distance, međutim u samo dva meča sa srpskim klubovima postavljeni su novi standardi.

Evropa i navijači Zvezde i Partizana su u dva duela u Vitoriji dobro upamtili američkog "snajperistu" Markusa Hauarda za koga ni defanzivci Partizana, ni defanzivci Zvezde nisu imali rešenja.

Protiv crno-belih nekadašnji šuter Denvera ubacio je 8 trojki, protiv Zvezde jednu manje i teško da je neki igrač toliko razbio svaku odbrambenu opciju beogradskih klubova bilo kada, od kada su jedni i drugi deo elite.

Baskonija je, ipak, imala još jakih napadačkih aduta, i to je u oba slučaja bio ključ pobeda protiv Zvezde i Partizana. Crveno-belima je četiri trojke ubacio Tompson, Homes tri, Marinković dve, Kostelo dve i Gedraitis jednu - za rafak kakav se retko viđa. Kakav navijači Baksonije niakd nisu videli od svog tima.

(Telegraf.rs)