Panter posle prespavane noći: "Težak poraz, ali smo ga definitivno prevazišli"

Amerikanac se "resetovao" i spreman je za novi izazov na istom mestu

Dan posle trećeg evroligaškog poraza u isto toliko utakmica, košarkaši Partizana sve i da hoće ne mogu se prepustiti melanholiji i dubljoj analizi neuspeha, jer je već naredni meč pred vratima. U četvrtak će Obradovićev tim pokušati da dođe do "prvenca" protiv aktuelnog šampiona Evrokupa i još jednog povratnika u elitno takmičenje, Virtusa.

Teodosićev tim se, poput Partizana, muči u povoju evroligaške sezone, ima pobedu (nad Bajernom kod kuće), dok je poraze pretrpeo kući od Monaka i od Žalgirisa u utorak posle generalno dobrog izdanja tokom većeg dela utakmice.

O nadolazećem meču, raspoloženju u ekipi posle bolnog poraza od Armanija, sa novinarima je razgovarao kapiten Partizana Kevin Panter.

Kako si, kako je ekipa mentalno, emotivno?

- Dobri smo, ja sam dobro, ekipa je dobro. Težak poraz sinoć...

Težak poraz, da li ste u stanju da prevaziđete situaciju?

- Da li smo u stanju da prevaziđemo?

Da, da prevaziđete i da li ste stanju da odigrate na nivou potrebnom za ovaj nivo takmičenja?

- Da, definitivno smo prevazišli poraz...

Koliko je za vas teško, pitali smo to već Željka, imate samo 48 sati između utakmica, da li je teško mentalno pripremiti utakmicu kad je takav raspored?

- Ne, prošlo je dovoljno... Za nas kao tim je to dovoljno, možda za pojedine samo nije...

Igrate sa Virtusom, tvojim bivšim klubom sa kojim si osvojio FIBA Ligu šampiona, kako se sećaš tog perioda i da li imaš posebnu motivaciju zbog toga sutra?

- Ne, ne zaista... Bio sam tamo pre par godina, bila mi je to prva godina u Italiji, osvojili smo Ligu šampiona tad, bila je to prilično dobra godina, moja treća u Evropi, kul je bilo.

Većina kolega novinara i navijača misli da ste kao ekipa igrali 35 minuta odlično (protiv Armanija), šta se nakon toga dogodilo?

- Moramo da vidimo zbog čega je to tako. Dupli program je ove nedelje, moramo da vidimo šta se desilo i da se skupimo.

(Telegraf.rs)