"Niko me nije pozvao! Kolege su rekle da sam dementan": Pešić se oglasio prvi put nakon Evrobasketa

Selektor Srbije pričao je za Sport Klub o utiscima sa Evropskog prvenstva

Foto: Fiba.basketball

Košarkaši Srbije na neslavan način završili su učešće na Evropskom prvenstvu, pošto su poraženi od selekcije Italije u osmini finala, čime su propustili šansu da se eventualno izbore za jedno od medalja.

Selektor Svetislav Pešić se posle tog meča nije vratio zajedno sa košarkašima natrag za Beograd, otišao je u Minhen, a danas se, gotovo mesec dana po završetku šampionata, prvi put pojavio u medijima, istakavši da ga niko nije pozvao za komentar.

Ali, ipak je rešio da da svoj sud za Sport Klub i emisiju Top Gol sa Bahom, pošto je bio gost u Sarajevu.

- Od kada se završilo Evropsko prvenstvo, preko mesec dana, mene niko nije zvao. Niti jedan novinar. Niko. Apsolutno niko! Oni su napisali to što su napisali. Da nisam došao ovde u Sarajevo i da ne pričamo o košarci, ovo je prvi intervju - rekao je Svetsilav Pešić.

Kaže da su mu neke kolege zamerile što nije uzeo tajmaut kada je to bilo potrebno tokom meča sa Italijom i zbog čega nije igrao sa Jokićem. Pomenuo je i neke od komentara koje su mu pripisali.

- Ja sam trener 40 godina. I to moje kolege kažu – nije na vreme uzeo tajm-aut… Zašto Jokić nije počeo zadnju četvrtinu… On je demencija… Već zaboravlja… Star je, košarka mu je od pre ne zna se koliko godina. Ja se ponekada pitam, da li oni uopšte gledaju te utakmice - rekao je između ostalog Svetislav Pešić.

Video: Uroš Trifunović o debitantskom igranju u Evroligi: Daću sve od sebe da se dokažem, cilj je plej-of

(Telegraf.rs)