"Deluje mi okej kada sam na četvorci, nikada nisam igrao tako": Petrušev dobro prihvatio novu ulogu u Zvezdi

Filip je odigrao odličan meč protiv Budućnosti

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su vrednu pobedu u derbiju drugog kola ABA lige protiv Budućnosti (69:65), čime su ostali besprekorni sa 2-0 na vrhu tabele ovog takmičenja.

Jedan od najboljih pojedinaca na terenu večeras bio je Filip Petrušev, koji je ubacio 15 poena uz tri skoka. Istakao je da će sledeći put tim biti sigurniji i da neće uvoditi meč u dramatične tokove.

- Pa jeste, mi smo na kraju malo izgubili prednost, nismo bili dovoljno sigurni. Uigravamo se, tek je druga utakmica, biće sledeći put bolje i ovakve utakmice ćemo privoditi utakmice bolje. 

Primetno je da Petrušev sada više igra na poziciji četiri. Pokušava da se adaptira na takvu situaciju.

- Sad sam ja više na četvorci, ništa, deluje mi okej. Pokušavam da se naviknem na to, nisam nikada u karijeri igrao tako, iako sam igrao sa dvojicom visokih igrača. Želim da se adaptiram što više na toj poziciji. Videli ste kako to izgleda.

Minutaža na terenu i sve bolje partije mu znače na polju samopouzdanja.

- Znači mi generalno, pogotovo zbog tog perioda gde nisam igrao sa značajnijom ulogom. Želim da iskoristim svaki minut na teren.

Sledeći je meč protiv Panatinaikosa. U Beograd dolazi Dejan Radonjić.

- Sad ćemo da se spremamo za to. Biće jako teško, ali igramo na svom terenu. Ići ćemo na pobedu, nisu zabeležili toliko pobeda, ali tokom pripremnog perioda su igrali jako dobro, pobedili Efes, imamo kvaliteta da igramo sa njima.

Nije mogao da proceni na koliko procenata se nalazi njegova fizička spremnost, pogotovo uzimajući u obzir sve što mu se desilo do sada ove godine.

- Pa dobro, kao što sam rekao, u svakoj utakmici dajem maksimum. Kao što sam rekao, mnoge stvari su se desile iza mene ove godine, fizički treba da budem na 100%, ali još nisam. Videćemo, ne znam tačno na koliko sam. 

Video: Trener Zvezde nije hteo o povređenima Nedoviću i Markoviću, ali jeste o Adamsu: Čekamo ga da klikne

(Telegraf.rs)