"Kost sporo zarasta": Košarkaš Partizana u neočekivanom problemu

Košarkaš Partizana se nada da će se što pre vratiti na teren

Aleksa Avramović je doživeo peh tokom priprema sa reprezentacijom Srbije pred Evrobasket, kada je polomio desnu ruku, zbog čega je propustio i prvenstvo Evrope, a neće ga biti ni na startu sezone da pomogne Partizanu.

Avramović je otkrio da će uskoro ići na rendgen, koji će pokazati kada će skinuti gips.

- To ne može niko sa preciznošću da kaže, ali od trenutka kada se skine gips mislim da bi trebalo 3-4 nedelje kasnije da se vratim na teren. A kada će se skinuti gips, videćemo nakon preleda i rendgenskog snimka, i ako bude zadovoljavajuće možda skinem za nedelju, možda za dve, možda i za tri-četiri.  Malo je dosadno, mislio sam da će biti 6 do 8 nedelja, ali znam da može da bude i 9 do 12 nedelja gips, doktori prate moje stanje, kost zarasta, ali nije u potpunosti zarasla, sporo zarasta, nadam se da će uskoro zarasti. Jedva čekam da se vratim na teren.

Avramović je svakako u treningu po posebnom programu.

- Treniram svaki dan sa Batom i Lukom, specifičan je trening, trčim, nisam izgubio na kondiciji, nisam izgubio na snazi. Videću samo kako će se ruka privići na loptu, nadam se da će to biti u što kraćem i efkasnijem roku.

Upitan je i kakav je Kevin Panter kao kapiten.

- Odličan, navikli smo od njega da bude lider i prošle godine, sjajan izbor i mislim da će biti odličan kapiten.

Lesor je sudeći po "media day-u" najveći šaljivdžija, a Aleksa je otkrio da je takav i u svlačionici.

- Jeste, ima višak energije, šaljivdžija je i dobar momak. Svi su dobri momci, to je važno.

Avramović smatra da je Partizan dodatno pojačao roster i da je dobio veću širinu, jer ima u sastavu igrače koji mogu da pokrivaju i po tri pozicija.

- Mislim da smo proširili roster, doveli smo igrače koji mogu da igraju više pozicija, tu mislim na Egzuma, koji može da igra od 1 do 3, na Nanelija koji može da igra dva i tri i na "small ball" postavkama i četiri, i naravno na Papapetrua, koji može da igra tri, četiri i u nekim "small ball" postavkama i na petici. Polivalentni su, imamo taj "size" i mislim da ćemo da odgovorimo svakom protivniku na pravi način.

- To se ide od utakmice do utakmice, znamo da je iscrpljujuće i dugo, ne može da se razmišlja o porazu i pobedi, odmah ide sledeća utakmica, prerano je, ništa nije ni krenulo da imamo neku širu sliku za budućnost.

(Telegraf.rs)