Fuenlabrada kišom trojki do lake pobede protiv Partizana: Puna hala pozdravila "braću iz Beograda"

Imao je Željko Obradović da vidi mnogo toga što valja i što ne valja u njegovom timu u ovom trenutku, ali je više od svega ovaj meč bio praznik za dva bratska kluba

Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Partizana poraženi su od Fuenlabrade u Španiji rezultatom 94:84 (26:22, 22:23, 29:29, 21:19) u prijateljskom meču dva kluba koja su se, kao što je poznato, 1992. godine sudbinski spojila, sprijateljila, i održala tu vezu do današnjih dana. Ekipa Željka Obradovića, koji je i pre 30 godina u istoj hali, na putu do evro krune predvodio crno-bele, je ugošćena kao najvoljeniji brat od domaćih, ali nije bilo popusta na terenu gde je član ACB lige pokazao da je u ovom trenutku spremniji, uigraniji i precizniji od crno-belih.

Naredni meč, u nedelju, Partizan igra protiv ekipe koju je svojevremeno porazio u finalu za najveći evropski trofej, Huventudom, od 18:30.

Obradović je mogao da vidi još uvek raštimovan orkestar kojim trenutno rukovodi, odbrana nije bila na nivou, bila je zapravo najslabiji deo tima. Preuzimanja, branjenja reketa i ostale najvažnije defanzivne postavke su zakazale, što je u pojedinim momentima dovodilo do nervoze trofejnog trenera.

Napad takođe nije preterano blistao, Panter i Anđušić su odskočili u tom segmentu, međutim daleko bolje je funkcionisala igra Španaca u oba pravca. Trojke su bile najjače napadačko oružje domaćih, tako da je rezultat većinom vremena bio u njihovu korist.

Trenutak nervoze u Partizanu eruptirao je preko Egzuma koji je, nakon efektne blokade na njemu, krenuo u obračun sa igračem Fuenlabrade, ali su se strasti brzo smirile.

Obradović je priliku pružio i poletarcima Mihailu Petroviću, koji je dobio šansu i imao dobra 3-4 minuta u oba pravca, i Đorđiju Jovanoviću, koji se nije najbolje snašao pa je dobio i kritike od trenera Beograđana.

Valja reći da je Partizan igrao bez najjačeg pojačanja Džejmsa Nanelija koji se nije "skidao" za ovaj meč, ali je planiran da se pokaže već u nedelju protiv Huventuda.

Pre meča navijači Fuenlabrade, grada u kojem je Partizan u svojoj najuspešnijoj sezoni u istoriji, igrao svoje mečeve kao domaćin, skanidranjem i parolama "braća zauvek" učinila su veliku čast srpskom klubu, iskazala emocije i veliko poštovanje.

(Telegraf.rs)