Mesina u čudu: "Zvezda se pojačala, Partizan ima Obradovića i 20.000 navijača, pojma nemam ko će u plej of"

Nova sezona Evrolige je sve bliža

Foto: MN Press

Srbija u novu sezonu Evrolige ulazi sa dva tima, Crvenom zvezdom i Partizanom, a proslavljeni košarkaški stručnjak Etore Mesina smatra da ovogodišnje izdanje takmičenja neće biti ni malo jednostavno. 

Italijanski trener je posebno izdvojio srpske timove.

- Evroliga u novoj sezoni će biti na veoma visokom nivou. Čak i nemam lični osećaj kako će tabela izgledati, ko će ostati bez mesta u plej-ofu. Pričao sam s mojim pomoćnicima i niko od nas nema istu ideju. Tu mislim na Panatinaikos, koji se žestoko pojačao, mislim na Crvenu zvezdu i na igrače koje je dovela, mislim na Partizan sa Obradovićem i igračima kao što su Panter, Avramović, Ledej i na njihovih 20.000 navijača - rekao je Mesina za italijanski „Planetu Basket“.

Mesina je posebno pohvalio tim Partizana  i željka Obradovića.

-  Osvojio je toga više nego iko drugi. Svi mi ga smatramo najboljim i sigurno da je njegov povratak pozitivna stvar za evropsku košarku, smatra trener Olimpije iz Milana.

Mesina smatra da će prednost ekipama u plej ofu donositi domaći teren.

– Ako pogledate prethodne sezone, videćete da je vrlo malo timova uspelo da „preokrene“ situaciju kada nisu imali prednost domaćeg terena u plej-ofu. Dakle, to dovodi do toga da morate da budete u Top4, a ne u Top8 ako želite da odete na Fajnal for, ilustrovao je trofejni stručnjak.

(Telegraf.rs)