Litvanija slavila usred Španije, Francuzi demolirali Italiju i opasno zapretili konkurenciji na Evrobasketu

Timovi hvataju zalet za zvanične mečeve

Evropske reprezentacije igraju pripremne mečeve koji prestavljaju uvod u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Evrobasket, pa je tako Litvanija pobedila Španiju na gostovanju 82:77, a Francuska je slavila u duelu sa Italijom. 

Kada je reč o meču odigranom u Gran Kanariji, najbolji pojedinac susreta bio je Ignas Brazdeikis koji je postigao 19 poena. Novi igrač Žalgirisa ima 23 godine, karijeru je počeo u Kanadi, čije državljanstvo ima, i, p osvemu sudeći, mogao bi da predstavlja veliku opasnost po protivničke timove. Osim njega, istakao se i Domantas Sabonis sa 11 poena, kao i Valanvijunas sa 10 poena i 9 skokova.

Sa druge strane, Vili Hernangomes je postigao 22 poena i 10 skokova, Huančo Hernangomez je dodao 18 uz 9 skokova.

Litvanija je odlično otvorila meč i prvu deoncu dobila sa 19:13. Do kraja viđen je nešto neizvesniji susret u kojem domaćin nije uspevao da dođe do preokreta.

Kada je reč o duelu odigranom u Francuskoj, domaćin je slavio protiv Italije sa 100:68. Pobeda Francuza se nije dovidla u pitanje ni u jednom momentu, a prednost je od početka do kraja konstantno rasla.

Eli Okobo je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 18 poena, pratili su ga Furnije i Ertel sa po 13. U poraženom timu Meli je postigao 13, a galinari 11 poena.

Video: Pešiću se žuri sa konferencije: Do kad ostajemo? Moram na ručak

(Telegraf.rs)